Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Black Eagle” pruža priliku da osjetite čari slobodnog letenja

eagle blackČesta pojava posljednjih dana u Visokom jesu letovi iznad grada članova ekstremnog paraglajding kluba „Black Eagle“ Visoko. I sami se možete uvjeriti u ljepote prirode koje se mogu vidjeti jedino pogledom ptice. Panoramski letovi su izuzetno zabavan način za bijeg od rutine i svakodnevnice!

Svi ljudi imaju strah od visine, što je prirodno kao i svaki strah od nepoznatog. Ako neko kaže da se nikad nije uplašio u toku leta, ne govori istinu. Iskusni piloti dožive strah tokom leta kada uslovi za letenje nisu povoljni. U početku je strah mnogo jači i intezivniji, ali vremenom sa porastom vještine, strah se smanjuje, a uživanje raste u ljepoti slobodnog letenja. Želja za letenjem je uvijek jača od straha. Strah je veliki prijatelj svakog pilota, jer ga sprječava da pomjeri granice leta, izvan trenutne mogućnosti i vještine.

Za sve one koji žele isprobati nešto novo, uživati u pogledu Visokog sa visine, panoramski letovi su za vas prava stvar. Piloti sa kojima letite su iskusni i učinit će vam let opušten i svako će uživati u pogledu. 

Da bi letjeli iznad Visokog, ne morate znati ništa o letenju, sve je vrlo jednostavno i sigurno, za to se brinu piloti kluba „Black Eagle“  tako da za vrijeme leta možete nesmetano snimati ili fotografisati avanturu.

Svi zainteresovani za ovu vrstu adrenalina, let mogu rezervisati na broj 061/711-847 kod Farisa Begovića.

(Autor teksta: Faris Garib)