Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Malonogometni turnir iza Robne kuće “Vema”

turnir vema 6U nedjelju, 16. 6., iza Robne kuće “Vema” održan je jedan zanimljiv sportski događaj, malonogometni turnir, čiji organizator i idejni tvorac su članovi Udruženja građana “Doktori i Čarobnjaci”. Naime, članovi ovog udruženja odlučili su u znak sjećanja na jednog od svojih prijatelja i komšija, Aliju Sirćo – Makivija, da naprave  malonogometni turnir za djecu na koji se mogao prijaviti bilo ko mlađi od 15 godina i to potpuno besplatno. Kako smo saznali od članova ovog udruženja povod za organiziranjem jednog ovakvog događaja jeste povećanje i intenziviranje aktivnosti za mlade koje sprovodi ovo udruženje, te želja za afirmacijom mladih koji bi kroz ovakve i slične događaje trebali da grade svoju ličnost i time postignemo kreiranje generacije inteligentnih i sposobnih mladih ljudi.
Na turnir se prijavilo mnogo mladih nogometaša koji su dali svojim ekipama neka zanimljiva imena pa su tako danas na malonogometnom terenu iza RK “Vema” snage odmjeravale ekipe: Los Galaktikos, Trokrilni ormar, Mančester Junajted, Saračica, Mahalaši, Zmajevi, Sumperi, Pertac, Visport, Šampioni, Novo naselje…

Na kraju dana, prije finalnih utakmica, odigrane su i dvije utakmice revijalnog karaktera, gdje su u jednoj utakmici svoje sportsko znanje pokazali najmlađi članovi košarkaške sekcije “Doktori i Čarobnjaci”, dok su u drugoj, vrlo zanimljivoj utakmici, snage odmjerili članovi malonogometne sekcije “Doktori i Čarobnjaci” i veterani NK “Bosna” Visoko. A na samom kraju, prije finala turnira, odigrana je utakmica za  treće mjesto gdje je ekipa Mančester Junajted protiv Zmajeva ostvarila trijumf sa 3:1 osvojivši tako treće mjesto. U finalnoj utakmici između Los Galaktikosa i ekipe Trokrilni ormar regularni dio je završen 2:2 pa su tako u neizvjesnoj završnici, pri ispucavanju penala, pobijedili Los Galaktikosi konačnim rezultatom 5:4.
Najbolji učesnici ovog turnira dobili su i nagrade koje su obezbijedili članovi UG “Doktori i Čarobnjaci” pa su tako nagradu za najmlađe učesnike dobili članovi Škole nogometa “Visport” Visoko, nagradu za najfer ekipu su podijelile ekipe Saračica i Zmajevi, nagradu za najboljeg strijelca turnira dobio je Nedim Hindija, dok je nagradu za najboljeg igrača odnio Adnan Pandžić. Zatim su dodijeljene i nagrade za trećeplasirani Mančester Junajted, drugoplasirani Trokrilni ormar i za šampione prvog malonogometnog turnira Alija Sirćo – Makivija Los Galaktikose.
Nakon svečane dodjele mladi sportisti ali i njihovi roditelji su se preselili u prostorije UG “Doktori i Čarobnjaci”, odakle su svi zajedno poručili da bi što više ovakvih i sličnih manifestacija trebalo da bude organizovano u Visokom, jer su mladi zapostavljeni u mnogim sferama života, a mi moramo da gradimo za njih i ulažemo u njih..

{joomplucat:1000 limit=16|columns=4}