Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Aktivno učešće Zeničko-dobojskog kantona u Aquasan mreži BiH

aquasan zdkPredstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona prisustvovali su 7. juna 2013. godine u Doboju 8. sastanku neformalne mreže stručnjaka iz sektora voda i zaštite okoliša, Aquasan mreže BiH, na temu „Unapređenje poslovanja vodovodnih/komunalnih preduzeća u zemljama u tranziciji i iskustva iz Bosne i Hercegovine”.

Predstavnici resornih kantonalnih ministarstava Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, Senada Dizdar i Mirela Uljić, te predstavnici vodovodnih preduzeća iz Mostara i Cazina prezentovali su iskustva zemalja iz regije, ali i svijeta, u sektoru voda i okoliša u pripremi i finansiranju projekata, u integralnom regulatornom pristupu u pružanju komunalnih usluga, u politikama određivanja tarifa komunalnih usluga, te tehničkim aspektima u upravljanju vodovodnim i komunalnim preduzećima.

Sastanku je prisustvovalo oko 60 stručnjaka iz entitetskih i kantonalnih ministarstava, općina, javnih vodovodnih i komunalnih preduzeća, agencija za vode, fonda za okoliš, nevladinih organizacija, donatorskih organizacija i međunarodnih financijskih institucija, te udruženja poslodavaca komunalne privrede FBiH.