Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Poštovat ću svaku statutarnu odluku OO SDP Zenica i mandat ću vratiti partiji čiji sam član”

fikretplevljakPoštovat ću svaku statutarnu odluku Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Zenica i mandat ću vratiti partiji čiji sam član, izjavio je danas premijer Zeničko dobojskog kantona, Fikret Plevljak povodom inicijative zeničkog SDP-a kojom se traži njegova ostavka.

“Ovo ne znači da ja priznajem neku grešku nego da o svemu želim da razgovaram realno i da se u skladu s tim donose potrebne odluke, kazao je Plevljak istakavši u ovom trenutku ne želi komentarisati razloge zbog kojih je SDP zatražio njegovu smjenu.

“Spreman sam prihvatiti svaku ocjenu o svom radu, na osnovu ustavnih i zakonskih ovlaštenja kojima sam raspolagao, uključujući i sud partije kojoj pripadam, ali i šire javnosti i građana Kantona.

Plevljak nije želio praviti poređenje uspješnosti rada dvije Vlade na čijem je čelu bio,prve u kojoj su bili SDP i SDA i druge koju su predvodili SDP i Savez za bolju budućnost.

“Ne želim koristiti floskule i kazati uvijek se može bolje,ali smatram da je u proteklom periodu ZDK bio jedan od najstabilnijih Kantona po mnogim parametrima”,ukazao je Fikret Plevljak u izjavi uoči sjednice kantonalne skupštine. 

RTV Zenica/Visoko.co.ba