Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tražimo mlade osobe sa stavom i strašću prema dokumentarnim pričama i idejama

active filmStudiorum (Makedonija), Pravo Ljudski (BiH), DokuFest (Kosovo) i MakeDox (Makedonija) u suradnji sa Balkanskim fondom za demokratiju, poziva sve mlade ljude, starosne dobi od 18 do 25 godina, da se prijave na učešće na regionalnoj školi dokumentarnog filma ACTive! 

Nakon procesa selekcije, 16 mladih osoba sa izraženim interesom za kreativni dokumentarni film, u sklopu ACTive škole dokumentarnog filma proći će kroz raznolik i neformalan obrazovni program.

Tražimo mlade osobe sa stavom i strašću prema dokumentarnim pričama i idejama, a koje/i dolaze is sredina i konteksta koji su nezastupljeni u filmskoj industriji…

Kriteriji:

– Trebate biti u dobi između 18 do 25 godina;

– Trebate biti iz Bosne i Hercegovine, sa Kosova, Makedonije ili Srbije;

– Mogućnost komunikacije na engleskom jeziku;

– Škola ACTive je otvorena za svakoga, međutim posebno ohrabrujemo učesnike i učesnice koje/i ne pohađaju visoko-školske ustanove, te dolaze iz manjih gradova i ruralnih sredina da se prijave.

ACTive je raznolik i neformalan obrazovni program sačinjen od nekoliko segmenta koji uključuju kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju scenarija za dokumentarni film, režiju, kameru i zvuk, montažu i post-produkciju.

Škola ACTive se održava u Prizrenu u periodu od 20 do 28 jula 2013. Učešće podrazumijeva obavezno prisustvo na svim radionicama i predavanjima. Radni jezik je engleski.

SVE TROŠKOVE UČEŠĆA (putovanje, hranu i smještaj) SNOSE ORGANIZATORI. 

Molimo da kompletnu prijavnu dokumentaciju

(popunjeni prijavni obrazac, kratak životopis, motivaciono pismo)

pošaljete do: 10. juna 2013. godine na e-mail adresu:  apapikj@studiorum.org.mk