Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Biogradlija: Poljoprivrednici će ponovo protestovati 13.juna ispred sjedišta Vlade ZDK

protesti poljoprivrednikaNakon što su danas dobili odobrenje policije, iz kantonalnog Udruženja poljoprivrednika najavljuju nove proteste koji će biti održani 13. juna, s početkom u 9 sati, ispred sjedišta Vlade ZDK. 

“Naši zahtjevi ostali su isti: isplata dugovanja za proizvodnju iz 2012. godine, koja iznose 650 hiljada KM, isplata za uređenje zemljišta, u iznosu od 2,8 miliona KM, zatim vanredna sjednica Vlade ZD u vezi sa dugovanjima poljoprivrednicima, kao i ostavka kantonalnog ministra poljoprivrede, Bojana Bošnjaka, – rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK, Sedin Biogradlija. 

“Nakon protesta od 13.maja, sastali smo se sa premijerom ZDK, Fikretom Plevljakom, koji nam je tada obećao da ćemo u roku od 10 dana dobiti informaciju o projekciji dinamike isplate poticaja ili barem dijela poticaja koji kasne već 17 mjeseci. Međutim to se nije desilo, – kaže Biogradlija, najavljujući da će poljoprivrednici kojih na području ZDK ima registrovanih između 6 i 7 hiljada, protestovati ispred sjedišta Vlade, sve dok se ne pronađe rješenje za dugovanja. 

RTV Zenica/Visoko.co.ba