Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potpisana saradnja u projektu “Prijatelji bez granica”

ASuBiH fotka 1 KopirajUdruženje “Damar omladine” danas je potpisalo suradnju sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH u vezi projekta pod nazivom  “Prijatelji bez granica – Friends without borders”.

 Veliki broj mladih ljudi u Bosni i Hercegovini nikada nije napustilo sredinu u kojoj živi, te je upravo to razlog zbog kojeg Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini realizuje projekat .

Razmjena će se odvijati i između gradova:
Srebrenik – Brčko 
Bihać – Banja Luka 
Sarajevo i Istočno Sarajevo – Goražde 
Novi Grad – Cazin

Prvi ciklus razmjene srednjoškolaca  između Mostara i Visokog  traje od 2. do 4. jula, kada će mladi iz Mostara posjetiti svoje vršnjake u Visokom.
U okviru razmjene učesnici će imati priliku posjetiti brojne kulturno-historijske spomenike i obilježija grada Visokog, upoznati se sa radom nekih VO/NVO, slušati edukacije njima zanimljivim oblasti, te odlično se zabaviti.

Udruženje “Damar omladine” će sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH ovim potpisivanjem  omogućiti da  tokom razmjene učesnika obezbijedi jedan sastanak sa učesnicima projekta na kojem će se mladi iz Mostara detaljnije upoznati sa radom Udruženja “Damar omladine”.