Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I Eldin Ohran napušta OO SDA Visoko i prelazi u A-SDA

eldin ohranKako saznaje Visoko.co.ba Eldin Ohran, nekadašnji član Asocijacije mladih SDA Visoko, vijećnik u OV Visoko u mandatu 2008 – 2012.godine i aktuelni nastavnik istorije u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Gračanici napustio je članstvo u OO SDA Visoko i prešao u A-SDA. Podsjećamo, profesor Ohran pred kraj svog vijećničkog mandata u prošlom sazivu Općinskog vijeća Visoko otvoreno je stao na stranu “reformatora” koji su okrenuli leđa “svom” tadašnjem načelniku Munibu Alibegoviću, a kasnije je u istoj ulozi bio i prilikom uvođenja Povjereništva u slučaju Ahmet Kurspahić.

Za Eldina Ohrana u političkom svijetu Visokog slovilo je opšte mišljenje da dosta dobro kotira u Liješevi odakle dolazi i da u velikoj mjeri utiče na raspoloženje biračkog tijela tog kraja. Nakon “redizajniranja” stranke očito je da nije dobio očekivanu kontrauslugu za iskazanu lojalnost prilikom reforme stranke što je prepoznao ambiciozini povjerenik OO A-SDA Visoko Refik Kurgaš i sportskim žargonom rečeno došlo je do realizacije transfera. Navodno, Eldinu Ohranu je ponuđeno mjesto u budućem Izvršnom odboru A-SDA Visoko, što bi trebala potvrditi i Skupština ove stranke koja će biti održana u petak.

Nakon Elvedina Šabanovića ovo je drugi politički transfer u kojem Refik Kurgaš realizuje izrečeno u programu TV Visoko prilikom gostovanja sa ostalim liderima visočkih stranaka kada je izjavio da neće samo SDA biti ta stranka koja “kupuje” vijećnike i političke kadrove iz drugih stranaka i kada je najavio da će biti prelazaka iz SDA u A-SDA. 

Kako saznajemo ovo nije i kraj političkih transfera u kojima A-SDA popunjava svoj kadar. Prema najavama uskoro će biti još veoma interesantnih imena iz drugih stranaka u Visokom koja su se odlučila pristupiti u redove OO A-SDA Visoko.