Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Many Man Show At Portas

many man show 1Kao što smo i najavljivali tokom cijele godine, MANY MAN SHOW festival umjetnosti i kreacije, će se održati u mjesecu junu u Visokom. Tačan datum održavanja festivala je 21.,22. i 23. juni 2013. Premijerno ove godine počinjemo sa projektom koji treba da objedini sve one ljude i udruženja koji razmišljaju u smjeru koji je odabrao MANY MAN SHOW. Taj smjer je kultura, sport, kreativnost, umjetnost, zabava. Smjer koji treba da skrene sa smjera dekadencije, turbofolka, kića, bahatosti, neobrazovanosti. Taj smjer je trenutno  popularan i poguban. Mi želmo pružiti opciju drugačije zabave i drugačijeg trošenja dragocjenog vremena.

Ne želimo «filozofirati», «pametovati» niti se «praviti» pametni, želimo na najednostavniji mogući način učiniti život u Visokom ljepšim i sadržajnijim.

Osim ovih navedenih ciljeva, MMS ima još jedan, a to je okupljanje što više udruženja sa prostora Visokog, u jednu cjelinu i oko jednog zajedničkog cilja. MMS i jeste osnovan i osmišljen kao platforma za takve stvari i kao takvog ćemo ga i razvijati. MANY MAN SHOW u svom nazivu pokazuje da nije festival u kojem će jedna osoba moći praviti samopromociju ili festival koji će ovisiti od jedne osobe. MANY MAN SHOW je show sa više ljudi.

Ovaj festival nije nastao iz potrebe da se stiče materijalna korist i sav novac koji prikupimo bit će utrošen na organizaciju festivala.

Program festivala se sastoji od filma, muzike, dizajna, slikarstva, grafita, košarke i predavanja. U tri dana ćemo spojiti naizgled nespojive stvari i pokazati da su granice i barijere demode i da granice i ograde sputavanju ljudsku kreativnost a samim time i intelekt.

Uskoro ćemo objaviti program sa preciznom satnicom događanja.

Pripremite se i posjetite nas. Nakon toga nas možete hvaliti i kuditi ali prije toga nas morate posjetiti.

MMS