Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Elvedin Šabanović istupio iz OO SDA Visoko

elvedin sabanovicPrije dva dana organima stranke OO SDA Visoko ostavku na sve funkcije i članstvo podnio je dipl.ing. Elvedin Šabanović koji je obnašao dvije funkcije unutar ove stranke –  predsjednik Mjesnog odbora Poriječani i član Izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA Visoko. O razlozima ovakve odluke profesora Šabanovića nismo uspjeli saznati više detalja. Podsjećamo da je SDA na području Poriječana ostvarila dobar izborni rezultat sa cca.600 osvojenih glasova na proteklim lokalnim izborima, a osam mjeseci nakon izbora predsjednik mjesnog odbora podnosi ostavku.

Inače nakon proteklih lokalnih izbora upravo je SDA uvela vrlo interesantnu političku doktrinu na lokalnom nivou gdje se vijećnici tretiraju kao privatno vlasništvo pa se s njima trguje kao i sa svakom drugom robom. Tu doktrinu su prihvatile i sve ostale stranke, ali još uvijek nemaju dovoljno materijalnih sredstava da bi nekome nešto i obećavali, odnosno nisu u poziciji da obećavaju zapošljavanja po javnom sektoru ili u konačnici nemaju jaku “šuplju” kojom bi nekoga mogli privoliti da im se pridruži iz interesa.

Nezvanično Visoko.co.ba saznaje da bi Elvedin Šabanović uskoro mogao postati dio tima Refika Kurgaša i A-SDA koji uveliko rade na terenu i pripremaju se za naredne izbore.