Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Kaknju upriličena centralna svečanost obilježavanja Dana policije

dan policije kakanjCentralna svečanost obilježavanja 15. maja – Dana policije Zeničko-dobojskog kantona upriličena je jučer u Kaknju. Izvršeno je postrojavanje nekoliko ešalona policijskih snaga MUP-a ZDK, a prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Rifat Delić i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Upriličena je i vježba savladanja izgrednika uz pomoć policijskog psa, te prezentacija borilačkih vještina grupe policajaca. 

Načelnik Mandra je naglasio činjenicu da je policija učesnik u dijalogu o svim pitanjima koja su od općeg interesa za lokalnu zajednicu.

-Čast nam je bit domaćin svečanosti na kojoj svoj dan obilježavaju policajci koji su bili i koji su uvijek prvi u odbrani i čuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i koji su u teškom postratnom vremenu uspijevali čuvati javni red i mir, i poštivanje zakona, iako se radilo o društvu koje je iz rata izašlo razrušeno i osiromašeno – kazao je općinski načelnik Nermin Mandra.

Zahvalio je Vladi ZDK za svesrdno zalaganje da se u Kaknju izgradi nova zgrada Policijske stanice, izrazivši uvjerenje da će nove prostorije za rad policije rezultirati još efikasnijim radom policijskih organa.