Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Projekat o aktivizmu i volontiranju mladih u 5 gradova

Omladinsko udruženje „REaktiv“ je počelo sa realizacijom projekta o aktivizmu i volontiranju mladih koji će se sprovoditi u 5 gradova; Maglaj, Žepče, Kakanj, Visoko i Zenica, a koji je podržan od strane njemačke fondacije Schuler Helfen Leben (SHL).

Danas, 25.04.2013. godine, članovi Udruženja su sproveli uličnu akciju na kojoj su se mladi Visokog mogli informisati o tome kako, zašto i gdje se aktivirati, te koliko je općina ove godine izdvojila sredstava za projekte mladih. U periodu od 11:00 do 14:00 u akciji je učestvovalo 50-tak mladih koji su dobili informacije i upustva kako da postanu promjena o kojoj svakodnevno pričaju. Mladi su nas mogli pronaći u centru grada, ispred Zavičajnog muzeja, gdje je bio postavljen info štand sa promotivnim materijalima.

Iz Udruženja su istakli da su zadovoljni zainteresovanošću mladih za aktivizam i volontiranje, što je svakako jedan od osnovnih ciljeva Udruženja. Jedan od učesnika je izjavio: “Krajnje vrijeme je da mladi krenu sa konkretnim akcijama, a vaš projekat je svakako dobar primjer animiranja mladih i pružanja korisnih informacija.”

Iz Udruženja su nam još saopštili kako je potrebno konstantno raditi sa mladim ljudima i ukazivati im na mogućnosti koje imaju u svojim lokalnim zajednicama, ali ih ne koriste u dovoljnoj mjeri.

Ukoliko niste danas bili u mogućnosti posjetiti štand, a želite se REaktivirati i postati promjena o kojoj govorite posjetite web stranicu www.aktivnimladi.com ili ih pronađite na facebook-u www.facebook.com/UGREaktiv.