Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radnici KTK i nakon razgovora s ministrom Trhuljem nastavljaju proteste

Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije  Erdal Trhulj obećao je da će uprava i nadzorni odbor Kožarsko-tekstilnog kombinata (KTK) iz Visokog biti smijenjeni i da će od ponedjeljka pristupiti traženju novog menadžmenta – izjavio je danas nakon sastanka s ministrom predsjednik Štrajkačkog odbora radnika KTK Visoko Eniz Babić.

On je dodao da  je ministar Trhilj, također,  rekao da će na sljedećoj sjednici Federalne vlade inicirati iznalaženje rješenja za uvezivanje staža za 32 radnika KTK Visoko. 

-Predočili smo mu planove za privatizaciju dvije tehničko-tehnološke cjeline KTK Visoko i imena investitora koja su zainteresirani, što je ministar Trhulj pozdravio i kazao da će se zalagati da privatizacija bude uspješno realizirana kako bi mogle biti izmirene ostale obaveze prema radnicima ovog preduzeća – naglasio je Babić. 

Predstavnici Štrajkačkog odbora su saopćili radnicima rezultate sastanka u Vladi Federacije, koji radnike, njih oko 250, nisu u potpunosti zadovoljili i oni nastavljaju proteste ispred zgrade Vlade. 

Ministar Trhulju trebao bi se obratiti radnicima za sat vremena.