Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OKIC Hanovi u društvu Armina Muzaferije na omladinskom druženju u Tešnju

altU subotu 20. aprila 2013. godine članovi i prijatelji Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi, imali su priliku prisustvovati omladinskom druženju koje je organizovalo MIZ Tešanj, udruženje “Semerkand” Tešanj i udruženje mladih “Avdipaša” Tešanj. Na poziv omladine udruženja “Avdipaša” Tešanj Omladinskom Krugu IC-a članovi i prijatelji, imali su čast prisustvovati druženju uz hfz. Nedžada Ćemana, hfz Nijaza Malagića, hfz Hidajeta Talića i uz našeg visočaka Armina Muzaferije. Članovi OKIC-a dolaskom u Tešanj uz srdačan doček domaćina obišli su stari te moderni dio grada, zatim posjetili Ferhad-begovu džamiju, i poslijepodne namaza nastavili sa upoznavanjem grada. Poslije ikindije namaza u Avipašinoj džamiji uslijedilo je predavanje hfz. Nedžada Ćemana, nakon predavanja organizovan je ručak u tekiji pored džamije, zatim je uslijedilo druženje uz ilahije i kaside sa Arminom Muzaferijom.

Nakon toga uslijedio je akšam namaz u Čaršijskoj džamiji, a poslije toga omladina je nastavila druženje uz kahvu sa Arminom Muzaferijom.

Ovom prilikom zahvaljujemo se udruženju mladih “Avdipaša ” Tešanj na pozivu i druženju, i očekujemo da nas ako Bog da ubrzo posjete u Visokom.

Sekretar OKIC-a Armin Penjo