Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Općinska načelnica prisustvovala promociji polaznika «Škola Kur'ana za odrasle»

U džematu Donja mahala Medžlisa islamske zajednice Visoko, jučer 17.4.2013. godine, održana je svečana ceremonija dodjele diplome i Kur'ana povodom 12. godišnjice «Škola Kur'ana za odrasle», koju vodi hafiz ef. Edin Bukva u kontinuitetu već punih 12. godina.

Škola je počela s radom 4.10.2001. godine i trenutno broji preko 100 polaznika podijeljenih u devet grupa. U sklopu svečane ceremonije, promovisana su i 43 nova polaznika, koji su uspješno savladali Kur'ansko pismo.

Općinska načelnica Visoko, Amra Babić, osigurala je 160 Kur'ana za sve polaznike uz pomoć Veysela Tiryakia gradonačelnika bratske općine Altindag.

Ono što je bitno, jeste da su podijeljeni Kur'ani – tedžvid Kur'ani koji će uveliko olakšati učenje i služiti polaznicima škole u daljem savladavanju tedžvidskih pravila.

Svečanu ceremoniju svojim prisustvom uveličali su i dr. Amir ef. Karić rukovodilac vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice, mr. Meho-ef. Šljivo glavni i odgovorni urednik IIN Preporoda kao i glavni imam Medžlisa IZ Visoko Hadžić ef. Ibrahim te mnogobrojni ostali imami.

Dr. Amir ef. Karić istaknuo je kao dobru praksu i primjer drugim sredinama visočku «Školu Kur'ana za odrasle» i podcrtao važnost obrazovanja te se i zahvalio Općinskoj načelnici Visoko, Amri Babić, na prisustvu kao i zadovoljstvo što je pomogla u realizaciji ovog projekta.

Visoko.gov.ba/Visoko.co.ba