Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“J*** vam Munib majku seljačku, nemate više svog načelnika …”

altNije baš tako davno bilo kad je FK Stari Grad odlučio odigrati prvenstvenu utakmicu kao domaćin ONL-a na gostujućem terenu u Gračanici, a sve u svrhu omasovljavanja predizbornog skupa SDA koji se dešavao poslije te utakmice u tom kraju. Radilo se o lokalnim izborima prošle godine, razmjenjivale su se lijepe riječi, dijelili pokloni, odigrala utakmica sa nevažnih ishodom u odnosu na politički skup koji je slijedio. Pisali smo mi o svemu ovome kao o razlogu zašto više svjesno i nikako ne izvještavamo o dešavanjima vezanim za ONL, jer se isti pretvorio u jeftini poligon za političku propagandu i postao je svrha sam sebi.

Posljednja dešavanja sa utakmice redovnog kola ovog dijela sezone u kojem su se sastali upravo klubovi FK Stari Grad i FK Gračanica samo je potvrdio našu tvrdnju. Naime na našu adresu javili su se ogorčeni igrači i navijači FK Gračanica koji su u pomenutoj utakmici pobijedili sa 1:2. Slast gostujuće pobjede pokvarili su utisci koje nose sa stadiona Luka.

–  Takvu salvu uvreda, psovki i najodvratnijih prozivki nikad i nigdje nisam doživio. Da se igralo do sutra oni nas ne bi mogli pobijediti jer smo bolja ekipa. Ne znam čime smo ovo zaslužili. Psovali su nam sve i svašta, a najviše “seljačku majku” i sve su uvrede išle na račun toga što smo prema njima “seljaci”. Mi smo ponosni i ko smo i šta smo i odakle dolazimo i mi s tim nemamo nikakav problem. Posebno je interesantno što su učestalo spominjali i bivšeg načelnika Općine Visoko u smislu “J*** vam Munib majku seljačku, nemate više svog načelnika …”. Možda i mogu razumjeti mržnju prema ljudima sa sela i tu vrstu frustracije, ali mi nije nikako jasno zašto na našu adresu psovke vezano za bivšeg načelnika kada se zna ko je pobijedio u Gračanici na prošlim lokalnim izborima!!?? Možda nam je to hvala za ukazano povjerenje !? Želim istaći da među samim igračima nije bilo nikakvih problema niti sličnih uvreda, ovdje govorim isključivo o ljudima koji su bili na utakmici i koji su simpatizeri FK Stari Grad. – izjavio je za Visoko.co.ba jedan od članova Uprave FK Gračanica koji je bio i predstavnik kluba na ovoj utakmici.