Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šćepanović “SDA je najbolja refleksija KPJ” – Fejzić “Ti baš voliš biti popularan”

Da naša lokalna demokratija iznimno, decenijski polako, ali evidentno ide naprijed pokazuje nam garnitura “novih” mladih visočkih političara koji su generacijski uslovljeni sa više otvorenosti, bunta i transparentnosti. Zasluge takvom ponašanju mladih političara treba tražiti sigurno i ogromnoj ekpanziji informacijskih tehnologija, interneta i društvenih mreža.

Tako smo jučer, na našoj FB grupi Visoko.co.ba imali priliku vidjeti diskusiju dvojice mladih vijećnika, Dejana Šćepanovića (SDP) sa jedne i Dževada Fejzića (SDA) sa druge strane.

Naime nakon objavljivanja saopćenja za javnost Foruma mladih SDP-a, u kojem FOM općinsku vlast optužuje za netransparentnost prilikom izbora volontera, link tog članka na FB grupi našeg portala, postao je poprište zanimljive diskusije između dva vijećnika OV Visoko.

Diskusiju je započeo Dejan Šćepanović odgovorivši prethodnim komentatorima sa slijedećom replikom ;
SDA je najbolja refleksija KPJ (Komunisticke partije Jugoslavije) od kako je ista propala. Netransparentnost na svakom koraku. Zaposljavanje vlastitih kadrova je jedini i primarni cilj SDA u ovom mandatu, a povrsni i seknudarni cilj je privatizacija cijelokupnog visockog civilnog drustva ( to ste uradili sa ONL itd. ), a sve zarad dobivanja jos jednog mandata.

SDA sam pustio 5 mjeseci iz korektnosti, te sacekao da me uvjere da ce napraviti promjene. Nazalost ovi volonteri gdje je SDA mahom pozaposljavala svoje clanove su zadnja kap koja je prelila moje strpljenje i dzentlmensko ponasanje.

Emina objasni mi sta pojedine osobe rade u Opcini, a nikakvog konkursa za njihovo radno mjesto nije bilo ?

Na to je odmah reagovao aktuelni sekretar SDA OO Visoko i vijećnik Dževad Fejzić sa riječima ;
“Dejane dragi ti baš voliš biti popularan. Netransparenost je riječ koju jedino ti upotrebljavaš, a da pri tome daješ paušalne argumente. Od tebe to nisam očekivao.. Šta je tvoj motiv? Da huškaš?”

Diskusija je nastavljena kroz međustranačka optuživanja u kojim je Šćepanović pitao “Koliko je sdaovaca od 12 primljenih volontera ako se računaju i supruge, rodice i rođaci članova SDA“, na šta je Fejzić odgovorio “Imaš li ti uvid u članstvo SDA?“.

Bez obzira na utisak da se radi o čistom stranačkom prepucavanju, ova FB javna prepiska je ponudila i pomirljivi kraj u kojem su učesnici diskusiju napustili uz obostrano poštovanje. Podsjećanja radi na anketi za najboljeg mladog političara Visoko.co.ba u kojoj smo birali “Budućnost visočke politike” Dejan Šćepanović je pobijedio sa 20 % glasova a Dževad Fejzic bio drugi sa 15 % glasova, te smo rezultatima ankete sasvim realno naslutili ulazak obojice u OV Visoko.

Na kraju sasvim je jasno da se dodatno produbljuje jaz između pozicije i opozicionara, te se manifestuje kroz oštra stranačka prepucavanja na forumima, portalima i društvenim mrežama.

Cijelu FB diskusiju možete pogledati na http://www.facebook.com/visokocoba/posts/10151806254046102