Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sportski Savez Općine Visoko – Upravnom odboru (svim članovima); predsjedniku Skupštine Saveza

Poznato vam je da sam se uredno javio na Konkurs za sekretara Sportskog saveza općine Visoko 25.9.2012., te da je odlukom Komisije za prijem u radni odnos, izbor trebao biti verifikovan na Skupštini Saveza koja je održana novembra 2012.

Poznato vam je da je na  inisistiranje načelnice  Amre Babić odgođen   prijem u radni odnos sekretara Sportskog saveza  na pomenutoj Skupštini. !? Time su  povrijeđena  prava iz domena regularnog zapošljavanja mene (a i mog protivkandidata).

Poznato vam je da ste u međuvremenu uposlili osobu, ili osobe na to radno mjesto na način i vrstu radnog odnosa, procedurama  meni nepoznatim.

Angažovane  osobe nisu bile prijavljene na Konkurs.

Poznato vam je da sam pismeno zatražio vaš odgovor  po pitanju rezultata konkursa i vaše obrazloženje svih radnji u  vezi  s njim, a  što ste mi zakonski trebali dostaviti i bez mog zahtjeva.

Vaš odgovor nikada nisam dobio.

U međuvremenu sam bio primoran putem  Zakona  o slobodi pristupa informacijama insistirati od načelnice Babić da dobijem njeno „famozno“ pismo ,  a koje je trasiralo način upošljavanja , ili tkzv. angažovanja nekih drugih osoba u vašem Sportskom savezu.

S obzirom na vaše  zakonske i statutarne  prestupe , obavijestit ću  javnost  putem medija sve ove vaše  radnje povodom načina upošljavanja osoba u bilo kojem obliku (volonterstvo, na određeno vrijeme i sl.  !!!),  kao  i nadležnu inspekciju…