Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predstavnici mjesnih zajednica iznijeli stanje

altDrugi dio 5. Sjednice Općinskog vijeća Visoko održan je danas, a sjednici su prisustvovali 23 vijećnika, predsjednici i predstavnici mjesnih zajednica, te predstavnici Javnih preduzeća, JKP „Visočica” Visoko, BH Telecom poslovnica Visoko, Elektrodistribucija poslovnica Visoko i Visokogas Visoko.

Na ovom tematskom dijelu sjednice obrađene su dvije tačke Dnevnog reda:

13. Izvještaj o radu savjeta mjesnih zajednica općine Visoko u 2012. godini i o stanju infrastrukturnih objekata u mjesnim zajednicama općine Visoko u 2012. godini, sa posebnim osvrtom na stanje niskonaponske mreže, objekata za vodosnabdijevanje, kanalizacione i gasne mreže.

14. Informacija o strateškom rješavanju pitanja vodosnabdijevanja na podruĉju općine Visoko, sa planom aktivnosti.

Nakon što su predstavnici mjesnih zajednica iznijeli probleme sa kojima se susreću u mjestima iz kojih dolaze, zajednički zaključak predstavnika MZ, vijećnika i načelnice jeste da da je potrebna bolja komunikacija između njih, a vijećnik Mirza Omanović je predložio da predstavnici savjeta mjesnih zajednica organizuju razgovore i pozovu vijećnike te na taj način ih upoznaju sa stanjem i planovima mjesnih zajednica pojedinačno.

Nakon toga u Velikoj sali održana je prezentacija o vodosnabdijevanju, odnosno predstavljena je  Informacija o strateškom rješavanju pitanja vodosnabdijevanja na području općine Visoko, sa planom aktivnosti.

I ova tačka izazvala je niz rasprava koje su u svom toku otišle u drugom smjeru i vijećnike udaljila od teme, ali je ipak usvojena sa 22 glasa ZA i jednim uzdržanim