Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent – Bosna BH Telecom 30:30 (14:15)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 500. Sudije: Zoran Raca (Banja Luka) i Miroslav Rakar (Prijedor). Sedmerci: Bosna-Prevent 9(7), Bosna BH Telecom 2(1). Isključenja: Bosna-Prevent 8 min, Bosna BH Telecom 22 min. Crveni kartoni: Memić i Hrbat (Bosna BH Telecom)-tri isključenja.

BOSNA-PREVENT: Žiga (10 odbrana), Sirćo (4 odbrane), Pekić, Omanović, Skopljak 10(5), Vranac 4, Hurem 8(2), Geko 2, Begić, Imamagić, Ahić 1, Lončar, Mimić 3, Burić, Čabaravdić 2, Travančić. Trener: Edhem Sirćo

BOSNA BH TELECOM: Efendić (14 odbrana), Lilić, Ljuca, Memić 2, Delić 9(1), Davidović, Halilković, Korjenić, Hrbat 3, Alibegović, Perić 1, Bečić 1, Bračković 2, Zulfić 10, Dedajić 2, Polić. Trener: Zuhdija Korkarić.

Po ko zna koji put ove sezone je Bosna-Prevent igrala utakmicu u kojoj je pobjeda bila imperativ i koja se pretvorila u pravu traumu sa dramatičnom završnicom, ali ovoga puta sa lošim završetkom. U prvom poluvremenu je gostujuća Bosna uglavnom bila u vodstvu, ali ne prevelikom razlikom i može se reći da je meč bio izjednačen. U drugom poluvremenu domaća Bosna pada, a gosti nakon samo šest minuta igre imaju četiri razlike. Bio je to prvi znak za uzbunu, ali se u igri domaćih ništa bitno nije popravilo, tako da smo gledali uglavnom mučenje da se zaostatak dostigne. Drugi znak za uzbunu je bila kada gosti u 53.minuti imaju 27:23 i tada je već vrag odnio šalu. Nekako se Bosna-Prevent ipak uspjela pribrati i odigrati nekoliko dobrih minuta i prednost gostiju je dostignuta, s tim da treba reći da su i sarajevski rukometaši „pomogli“ svojim glupostima zbog kojih su dobijali bespotrebna isključenja. Na samom kraju prava drama. Bosna-Prevent u posljednjoj minuti ima napad pri rezultatu 29:29 i zabija gol, a do kraja je devet sekundi. Gosti kreću u napad i dvije sekunde prije kraja Perić zabija svoj prvi gol na utakmici, za konačnih 30:30. Jedan bod Bosni-Prevent ne znači skoro ništa, gostima takođe bod uopšte nije trebao i sada imamo situaciju da je visočka Bosna jednom nogom već u nižem rangu takmičenja. Četiri kola su ostala do kraja, Bosna ima dvije domaće utakmice koje mora dobiti i barem jednu od dvije u gostima, ali kod vodećih timova lige, Konjuha i Čelika. U subotu Bosna-Prevent putuje u Živinice.