Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Suad Agić: “Komšić i Ja”

Povodom špekulacija na Vašem portalu o mom angažmanu u stranci g. Komšića želim da Visočku i širu javnost obavijestim da ja o tom angažmanu nikada sa bilo kim nisam čak ni razgovarao.

O Komšiću

Čovjek koji je ustao protiv agresije i diktature sa patriotizmom, poštenjem i stavom je ne samo potreban nego čak i poželjna za BH politički prostor. Međutim dugoročno će uspjeti ako u njegovoj stranci upravo takvi budu vodili glavnu riječ, a ne pobjegulje, poltroni, prevrtljivci, ljigavci, isluženi, lešinari, pljačkaši, nepošteni i druga politička bagra.
Duboko vjerujem da će on prepoznati tu opasnost i izbjeći greške svih onih koji su pravili nove stranke. (primjetiti je da i danas vladaju one iz 90-tih)

O mom angažmanu

Ja sam vezan za ideju SDA i djelo njenog utemeljitelja rahmetli Alije Izetbegovića, a ne za ljude i partije. O tome sam stalno govorio i pisao (“SDA je bila, ostala i ostat će moja stranke po nastanku i programu. Kada to ne bude ili kada bude ona “većinsko vlasništvo” kukavica, lopova i nesposobnih, niti ću biti ja njen, niti ona moja. Do sada, sada i uvijek ću se uz Božiju pomoć i onih drugih boriti da to ona nikada ne postaje”- pisao sam Jula 2010 godine).Da li je došlo ovo stanje i vrijeme odgovor za ovu priliku nije bitan.

Ja i Komšić

Kao patriote u toku agresije, kao sljedbenici srodnih ideja (socijal-demokratije i socijalne pravde) sa istim političkim ciljevima (jedinstvena BiH ravnopravnih građana i naroda) bez obzira gdje politički pripadamo nećemo nikada biti protivnici. (naravno ako sve posljednje nije pretenciozno sa moje strane)

Visoko, 21.03.2013.godine