Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prijava protiv trenera Radničkog Darka Vojvodića

altU utorak 19.03.2013. godine, u prostorijama NS FBiH održana je sjednica Takmičarske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH. Takmičarska komisija NS FBiH izvršila je analizu utakmica 16. i 17. kola Prve lige Federacije BiH i donijela sljedeće odluke: Sve utakmice 16. i 17. kola registrirane su postignutim rezultatom. Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv trenera FK „Radnički” Lukavac Vojvodić Darka zbog odstranjivanja sa klupe u 84. minuti utakmica 16. kola Prve lige FBiH: NK „Bratstvo” – FK „Radnički”, zbog ulaska u teren za igru, te zbog vrijeđanja sudaca utakmice.

Na osnovu prijave NK „Bosna” Visoko protiv trenera FK „Radnički” Lukavac Vojvodić Darka potrebno je da imenovani dostavi izjašnjenje na okolnosti iz prijave. U prijavi se navodi kako je trener FK „Radnički” Vojvodić Darko na poluvremenu utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK „Radnički” – NK „Bosna” ušao u svlačionicu gostujuće ekipe, te uz psovke pesnicom u lice udario kapitena NK „Bosna” Hasanhodžić Emraha.

Također, potrebno je da i predstavnik NK „Bosna” Hajlovac Adis, igrač NK „Bosna” Hasanhodžić Emrah, predstavnik kluba FK „Radnički” Imamović Sadik, komesar za bezbjednost FK „Radnički” Kikić Sead, trener FK „Radnički” Vojvodić Darko, delegat i suci utakmice dostave detaljan dopunski izvještaj na okolnosti iz prijave.

Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Radnički” Lukavac zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK „Radnički” – NK „Bosna”, kada su domaći navijači u 5., 17. i 56. minuti bacali petarde.

Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Rudar” Kakanj zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju, vezano za obavezu kluba da osigura licenciranog komesara za bezbjednost.

Podnosi se prijava protiv suca Tičić Mirze zbog kršenja Kodeksa ponašanja i uplitanja u ingerencije obavljanja delegatske dužnosti na utakmici 16. kola Prve lige FBiH: NK „Bratstvo” – FK „Radnički”.

Upozoravaju se i obavezuju klubovi: HNK „Branitelj” Mostar, NK „Vitez” i FK „Goražde” dopune broj sjedalica na postojeće tribine kako bi ispunjavali uslove iz Propozicija takmičenja NS FBiH.

Upozorava se i obavezuje HNK „Čapljina” da dopuni broj sjedalica na postojeće tribine kako bi ispunjavali uslove iz Propozicija takmičenja NS FBiH, te da zamijeni postojeću betonsku kabinu u tehničkom prostoru radi bezbjednosnih razloga.

Upozorava se i obavezuje se NK „Jedinstvo” Bihać da izvrši adaptaciju ograde, svlačionica, zaštitnih kabina, čišćenje stadiona itd.

Na stadionu NK „Troglav” Livno zabranjuje se prisustvo gledalaca na zemljanoj površini  iza kabina za rezervne igrače. Također, upozorava se i obavezuje NK „Troglav” da izvrši rekonstrukciju postojeće tribine, postavi dovoljan broj sjedalica, adaptira zaštitnu ogradu oko cijelog igrališta, te uredi prostor za snimanje utakmica.

Na stadionu FK „Sloboda” Tuzla zabranjuje se prisustvo gledalaca na sjevernu tribinu dok se ne obezbjedi upotrebna dozvola za boravak gledalaca.

Na stadionu NK „Podgrmeč” Sanski Most zabranjuje se prisustvo gledalaca na uzdužnom dijelu stadiona, iza kluba za rezervne igrače. Upozorava/obavezuje se NK „Podgrmeč” izgradi tribinu sa predviđenim brojem mjesta i mjesta za sjedenje, da osposobi službene prostorije sa optimalnom kvadraturom za nesmetan rad službenih osoba, te osposobi prostor za rad delegata na utakmici.

Na stadionu NK „Bosna” Visoko zabranjuje se prisustvo gledalaca na uzdužnom dijelu stadiona, iza kluba za rezervne igrače. Upozorava/obavezuje se NK „Bosna” da obezbijedi funkcionalne svlačionice za službena lica i gostujuće timove, te da proširi klupu za rezervne igrače, u skladu sa članom 5. Propozicija natjecanja nogometnih liga Federacije BiH.

Kontaktirali smo člana upravnog odbora NK Bosna, Hajlovac Adisa, koji nam je potvrdio informaciju da je NK Bosna Visoko podnijel prijavu protiv trenera Radnickog, Darka Vojvodica, zbog udaranja kapitena Hasanhodžića na poluvremenu utakmice, te da je jutros u NS FBIH dostavljen trazei materijal odnosno njegova i izjava Emraha Hasanhodžića.

Hajlovac nam je također rekao da je stručni štab o nemilom događaju izvjestio delegata utakmice gospodina Drljevića, a da je šef stručnog štaba gospdin Ivo Ištuk dao video izjavu na press konferenciji za portal Lukavac-x koja je naknadno isjecena i objavljena bez tog dijela, NK Bosna će insistirati na kažnjavanju Darka Vojvodića jer ovo nije prvi put da pravi ispade na utakmicama.

Što se tiče ostalih odluka takmičarske komisije, NK Bosna će obezbjediti sve uvjete prema propozicijama saveza.