Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Sjajan prijem za Osmanagića u Munchenu

s10U predgrađu njemačkog Munchena, u gradiću Muesbach, održan je 16. i 17. marta 2013. treći po redu sajam pod nazivom “Krystall Kongress”. Sajam je ove godine okupio 80 izlagača iz Njemačke, Švicarske i Austrije iz oblasti organske ishrane, Teslinih energija, zdravih metoda liječenja, kiropraktičara, kineziologa i homeopatičara, prečišćavanja voda iz gradskih vodovoda, ljekovite energije kristala i piramida. Organizatori su osigurali 40 predavača koji su istovremeno držali predavanja u četiri dvorane. Među njima su bili kvantni fizičari, medicinski doktori, spiritualni učitelji i drugi. Sajam je tokom vikenda posjetilo nekoliko hiljada ljudi.

Organizatori su kao glavnog predavača ove godine najavili pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića kojemu su data dva dvosatna termina za predavanja. Prvi dan dr. Osmanagić je održao predavanje u najvećoj dvorani Sajma, a drugi dan je, zbog velikog interesa, predavanje održano u glavnom izložbenom holu i to nakon formalnog zatvaranja Sajma.

Više od tri stotine Njemaca, ali i onih koji su došli iz Francuske, Austrije, Švicarske i udaljenih krajeva Njemačke da čuju Osmanagića, ostali su pod utjecajem magije piramida koje su građene širom svijeta, a osobito kronologijom otkrića i istraživanja Bosanske doline piramida. Imali su priliku da čuju i o otporima i neistinama plasiranim u pisanim i elektroničkim medijima. Predavanja su simultano prevođena, ali dinamika i uzbuđenja nisu popuštala tokom višesatnih predavanja.

Jednodušna ocjena prisutnih bila je da je njihova destinacija ove godine – Visoko i Bosna i Hercegovina.

Za mjesec dana, 20. i 21. aprila, je najavljeno ponovno gostovanje dr. Semira Osmanagića u Munchenu, ali ovaj put na intenzivnom dvodnevnom seminaru koji će trajati 14 sati za one koji žele znati više o nefalsificiranoj historiji Planete.

{joomplucat:866 limit=13|columns=4}