Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mladi iz Beograda i Podgorice u prostorijama Udruženja „Damar omladine“

Udruženje „Damar omladine“ su u subotu, 16.03.2013. godine, posjetili mladi ljudi iz Srbije i Crne Gore u sklopu projekta „Osnaživanje mladih žena za nadgledanje vladinih politika pri ostvarivanju ravnopravnosti spolova“ kojeg finansira Europska unija.

Cilj projekta jeste uspostaviti regionalno partnerstvo organizacija civilnog društva iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje će doprinijeti primjeni zakona , politika i akcionih planova vezano za rodnu ravnopravnost.

Osim mladih iz Srbije i Crne Gore tu su bili i mladi iz Tuzle, Zenice i Doboj Istoka.

Mladi iz pomenutih zemalja i gradova su  tokom jednodnevnog boravka u našem gradu obišli Franjevački samostan Svetog Bonaventure, Općinu Visoko, RTV Visoko kao i prostorije Udruženja „Damar omladine“.

U Franjevačkom samostanu nas je dočekao Fra Ivan Nujić, koji je profesor hrvatskog jezika, i na vrlo zanimljiv i interesantan način predstavio  sve što se nalazi unutar Samostana.

U Općini Visoko organizovali smo Okrugli stol na temu „Participacija žena u društvu“ gdje se ispred Općine Visoko obratila gospođa Aida Omanović.

Nakon razgovora u Općini o datoj temi  mladi su posjetili prostorije Udruženja „Damar omladine“.

Tokom boravka u prostorijama Udruženja upoznali su se sa aktivnostima i projektima koje Udruženje implementira na prostoru naše općine.

Također,  bila nam je  čast da ugostimo mlade predstavnike Srbije i Crne Gore i na našoj radio emisiji „ Generacija DOM“ koja se emituje svake subote od 13 do 14 sati na talasima radija Visoko u suradnji sa RTV Visoko.

Napominjemo da je ovo samo dio redovnih aktivnosti projekta.

Udruženje „Damar omladine“ se zahvaljuje gospođi Aidi Omanović kao i Fra Ivanu Nujiću na izdvojenom  vremenu u svrhu ostvarivanja ciljeva projekta.