Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent – Kakanj 32:27 (17:14)

KSC“Mladost“ u Visokom. Sudije: Nedim Lipa i Aid Katanić (Sarajevo). Sedmerci: Bosna 4(2), Kakanj 1(1). Isključenja: Bosna -, Kakanj 10 min.

BOSNA-PREVENT: Sirćo (13 odbrana), Žiga (3 odbrana), Geko 3, Skopljak 6, Mimić 3, Burić, Omanović, Čabaravdić 7, Begić, Lončar, Vranac 2, Hurem 6(2), Ahić 1, Limo, Imamagić, Balta 4.

KAKANJ: Šestović (7 odbrana, 1 sedmerac), Čehajić, Šljivo, Bjelopoljak, Demirović 5, Duraković 6, Tukulić, Hadžijusufović 1,  Sabljaković 2, Velispahić 1, Delić, Antović 5, Zaimović 6(1).

Priželjkivali smo konačno jednu mirnu i laganu utakmicu za Bosnu-Prevent, ali ove sezone to očito nije realno za očekivati. Počelo je nervozno i sa malo golova, a Kakanj uopšte nije izgledao kao ekipa koja je ubjedljivo posljednja na tabeli, dok je Bosna igrala onako kako smo i navikli, na momente dobro, a na momente vrlo loše. Sa puno uspona i padova, na poluvremenu je bilo plus tri za Bosnu-Prevent, tako da smo se nadali barem mirnom drugom poluvremenu. Opet se to nije dogodilo, pa se Kakanj potpuno vratio u utakmicu sredinom drugog dijela. U finišu gosti nisu mogli zadržati ritam i Bosna je stekla nedostižnu prednost, ali konačni rezultat nikako nije realna slika dešavanja na terenu. Na kraju još i nemile scene i mali obračun među igračima, koji su upotpunili jednu stresnu rukometnu veče kakvoj se nismo nadali.