Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semira Bukvić na spisku pozvanih reprezentativki

Ženska kadetske rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine od 22. do 24. marta igra kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Mlade bh. rukometašice nastupit će na kvalifikacijskom turniru grupe 7 u Nitri (Slovačka), zajedno sa selekcijama Slovačke, Grčke i Norveške.

Selektorica Mersiha Beganović za ove kvalifikacije pozvala je 16 igračica, koje će se okupiti 18. marta na trodnevnim pripremama u Sarajevu. 

Na spisku su: Semira Bukvić (Bosna)Marta Gudelj (Kosača), Matea Šumelj (Ljubuški), Amina Oputar (Goražde), Josipa Bracić (Grude), Mira Jošanović (Knežopoljka), Edina Demić (Lokomotiva), Matea Nosić (Ljubuški), Ivana Krešić (Katarina), Nikolina Čutura (Kosača), Martina Šumelj (Ljubuški), Sumeja Mujkić (Krivaja), Marija Vučić (Kosača), Jelena Boto (Ljubuški), Ivana Sikimić (Leotar) i Lucija Pršlja (Katarina). 

Prvi meč u kvalifikacijama mlade bh. rukometašice igraju 22. marta protiv Slovačke. Dan kasnije sastaju se s Norveškom, a 24. marta igraju sa Grčkom. Dvije ekipe s turnira izborit će plasman na EP.