Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi v.d predsjednik Mirsad Gabela, Asmir Hodžić podnio ostavku

U vrijeme dok se danas odigravala prijateljska utakmica između NK Bosna i FK Sarajevo, u prostorijama kluba održavala se sjednica Upravnog odbora na kojoj je razmatrano trenutno stanje u klubu, proširenje Upravog odbora kao i ostavka gospodina Asmira Hodžića na mjesto predsjednika Upravnog odbora zbog prezauzetosti poslovnim i privatnim obavezama. Cijeneći veliki doprinos gospodina Hodžića visočkom nogometu, kulturi i  općenito javnom životu Visokog, Upravni odbor je prihvatio ostavku uz uslov da gospodin Hodžić ostane na poziciji prvog potpredsjenika kluba, što je jednoglasno usvojeno. Do održavanja skupštine kluba, Upravni odbor je, također jednoglasno, odlučio da za vršioca dužnosti predsjednika Upravnog odbora imenuje gospodina Mirsada Gabelu, biznismena koji je dobar dio života proveo u Visokom i čiji je otac bio jedan od prvih privatnih poduzetnika u bivšoj Jugoslaviji.

Prilikom preuzimanja dužnosti, gospodin Gabela se prisutnim članovima Uprave zahvalio na ukazanom povjerenju te istakao važnost saradnje svih društvenih struktura, vlasti, privrede, navijača i jedinstva u radu na iznalaženju rješenja za nagomilane probleme u NK Bosna. Pored toga, novoizabrani vršilac dužnosti predsjednika UO je promptno reagirao u smislu iznalaženja sredstava za plaćanje preostalog duga prema NS FBiH kako bi prvi tim i omladinske kategorije, neometano mogle igrati svoje prvenstvene utakmice koje su na programu ovog vikenda.
Upravni odbor je razmatrao i izvještaj sa prošlosedmičnog sastanka članova UO sa općinskom načelnicom Amrom Babić, te joj se ovom prilikom i javno zahvaljuje za pomoć u otklanjanju prepreka za odigravanje prve utakmice u nastavku prvenstva. Također jednoglasno je usvojena inicijativa načelnice da se u Upravni odbor NK Bosna imenuje predstavnik Općine, tako da ovih dana očekuju i njen konkretan prijedlog u smislu imena novog člana Uprave.
U neformalnom dijelu sastanka, članovima Uprave se pridružio i šef stručnog štaba NK Bosna Ivo Ištuk koji je Upravu informisao o problemima u radu same ekipe te iznio svoja očekivanja u pogledu rješavanja tih problema.