Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prodane duše

Nakon dugog niza godina čekanja i zavisnosti od ovih ili onih  SDA  je končno došla na svoje. SDA je postala suvereni vladar općine Visoko u punom smislu te riječi. Upravljanje društveno političkim životom na našoj Općini ezdeaovcima je obezbijedila redizajnirana struktura SDA, uveliko osporavana od stare garde koja je na ovaj ili onaj način morala da ode sa političke scene Visokog. Koja je to postava SDA bila bolja za narod pokazat će vrijeme. Narod još nikad nije bio u poziciji da se odlučuje između dobrih, nego između loših, pa smo uvijek imali priliku da između dva loša biramo manje lošeg. I na proteklim izborima je bilo slično.

Nije se očekivalo od nove SDA  na povratak jednoumlja, osveta i ucjena a što je u potpunosti zavladalo općinom Visoko. Dokaz tome su i ovi svakodnevni politički transferi podanika i lezihljebovića.

U Visokom se željeli to priznati ili ne dobro prati s kim se ko sastaje i s kim ko kahvu pije. Stranački šefovi o tome budu obaviješteni i prije nego što mislite, čak znaju i o čemu se razgovara po sijelima i mevludima, dakle nova vlast je sa sobom ponovo reaktivirala popularnu službu iz bivšeg sistema OZNA-u, koja djeluje i radi pod parolom „ozna sve dozna“. Lokalnu OZNA-u ne inetresuje zašto se broj nezaposlenih konstantno povećava, OZNA-u ne interesuje kako narod živi, OZNA-u interesuje samo ko o tome govori i šta govori i pita se odakle mu pravo da tako govori.

http://www.youtube.com/watch?v=OtoW0FF0-uE

Međutim nije za ovo stanje kriva SDA,  krivi su opozicionari koji su povjerovali u bajke o zadovoljavanju svojih ličnih interesa, čiji su autori ezdeaovci, koji su neprikosnoveni i nedostižni u pisanju bajkovitih priča i programa, putem kojih godinama zaluđuju ovaj jadni i napaćeni narod.

Vrlo vješto i mudro su kada im je to trebalo ezdeaovci pod svoje skute uvukli bivše opozicionare i  (ne)zavisne vijećnike.  Svi oni su se u paketu osjećali vrlo bitnim i značajnim, za mnoge je to bio san u  iz kojeg su neki  nažalost morali vrlo brzo izići na javu samo sa lijepim sjećanjima na sanjano,  dok se taj san za neke kako vidimo  još nastavlja, i to one koji su naučili da izdaju svoje birače i  bez grižnje savjesti.

San je trajao onoliko dugo kolko je ezdeaovcima bilo potrebno da malo pomnije analiziraju potrebe izabranih vijećnika, pa da donesu konačnu odluku o konačnoj, jeftinijoj, pokornijoj  i čvršćoj veličini. 

Da su se već sad bivši koalicioni partneri i njihovi zastupnici probudili iz sna dokazuje i posljednja sjednica Općinskog vijeća na kojoj su pokušali da vrate poljuljani ugled. Sad više nije bitno da li je prijedlog dobar ili loš, bitno je biti kontra po svaku cijenu i to opet što je najgore ne radi naroda nego radi svog ličnog interesa odnosno osvete a što još i najgore što nam se može desiti da se svetimo jedni drugima. Ako smo prevareni trebamo to priznati i kazati narodu na koji način smo prevareni i kako smo to trgovali da li za narod ili za sebe.

Istina je jedino što može makar malo ublažiti izdaju.

Kaže narod „nije majka klela Muju što se kockao već što se vadio“

(Svoje reakcije, mišljenja i stavove možete slati na visoko.co.ba@gmail.com)