Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Još jedna premijera u režiji Confera

altČlanovi Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero” neumorno nastavljaju s aktivnostima pokazujući da se umjetnošću bave iz zaista velike ljubavi. Iako ovi mladi ljudi nemaju nikakvu pomoć, podršku niti sponzore, pa čak ni razumijevanje za ono što rade, za svoju su publiku pripremili još jednu predstavu. Naime, predstava ŽENINinUM bit će premijerno izvedena 8. marta i to u dva termina 19.00 i 21.00 h, a cijena ulaznice bit će simboličnih 2 KM.
Tekst za predstavu napisali su Rasim Pavica i Hasija Omerbegović, koja uz Dženanu Brkić i igra u predstavi.
Radi se o predstavi tipa kabarea i nije nešto što je već viđeno, ne radi se o klasičnoj predstavi – ističu Hasija i Dženana.
– Predstava pokazuje žensko razmišljanje kroz razne situacije, razgovor dvije prijateljice, odnos majka i kćerka, a naravno meta su muškarci, te ćemo iznijeti naše stavove o njima. Ovo je odlična prilika da muškarci nauče nešto a žene da potvrde ono što već znaju i da se pronađu u nekim situacijama. Predstava je tako koncipirana da smo uvjerene da će se sve žene moći prepoznati u određenim situacijama.
U nekim dijelovima, predstava se bavi i odnosom društva prema ženi, i to od njenog rođenja pa do perioda pred udaju.
– Bitno je spomenuti da imamo i plesne tačke u predstavi, što je još jedna novina, ali i razlog zbog kojeg napominjemo da je predstava namijenjena starijim od 18 godina. Međutim, glavni akcent je stavljen na odnos žena-žena, gdje se tretira i odnos žena koje su generacijski bliske ali i odnos majke i kćerke kao mogući sukob generacija – rekle su mlade glumice. 

(više fotografija možete pogledati na FB profilu Visoko.co.ba)

alt