Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prikupljeni novac donirale za školsku drugaricu Aminu Halilić

Članice kreativne sekcije OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, koje se bave izradom nakita i crtanjem na staklu predstavile su svoje radove, u utorak, tokom zasijedanja sjednice Skupštine ZDK, u holu sjedišta Zeničko- dobojskog kantona, članovima Vlade ZDK i zastupnicima Skupštine ZDK.

Njihovo predstavljanje je dogovoreno tokom susreta članica sekcije, popularnog naziva “Šljokice”, sa premijerom Fikretom Plevljakom i ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirkom Trifunovićem, upriličenom prije petnaest dana u sjedištu ZDK. Tom prilikom, učenice su upoznale premijera Plevljaka i ministra Trifunovića sa djelovanjem “Šljokica”, ručnim radovima i svojim ambicijama.

Kako su istakle, dosada su uspjele prodati većinu svojih radova, a i izložba radova, tokom održavanja sjednice Skupštine ZDK, bila je prodajnog karaktera. Prikupljenim novcem “Školjice” su se priključile humanitarnoj akciji za Aminu Halilić, učenicu njihove škole. Šesnaestogodišnja Amina, već nekoliko godina, živi sa srčanom manom “prolaps mitralne vlavule”, a za operaciju u Turskoj neophodno je sakupiti 26 500 eura.