Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podjela donacija srednjoškolcima sa područja općine Visoko

U prostorijama Udruženja „Damar omladine „ danas je izvršena podjela donacija srednjoškolcima sa područja općine Visoko koji su obuhvaćeni projektom „Sponzorisanja“ od strane World Vision-a, ured u Zenici. Osim podjele navedenih donacija, srednjoškolcima su se obratili i predstavnici  omladinskog Udruženja „Bedem“ kao i predstavnik Udruženja „Damar omladine“.

Predstavnici oba udruženja su razgovarali sa mladima , potrebama mladih na području općine Visoko, kao i o ciljevima ova dva udruženja. Udruženje „Damar omladine“ kao i Udruženje „Bedem“  su istakli  značaj neformalnog obrazovanja, volonterizma, te samog aktivizma u lokalnoj zajednici.

Oba udruženja su pozvala mlade na uključivanje u rad samih udurženja kako bi svi zajedno doprinjeli razvoju lokalne zajednice u pogledu rješavanja problema mladih i time mlade osnažili da budu aktivni i produktivni u zajednici u kojoj žive.

Udruženje „Damar omladine“ kao i Udruženje „Bedem„ su zadovoljni angažmanom mladih sa područja naše općine, te se iskreno nadaju da će tako i ostati.

Napominjemo da su oba Udruženja partneri u sklopu navedenog projekta koje implementira World Vision, ured u Zenici.