Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Probudite se, patriote

altIstup nekada važnog člana OO SDA Visoko i člana Suda časti SDA BiH na nedavnoj Konvenciji ove stranke u Sarajevu pobudio je veliko interesovanje i predmetom je raznih diskusija kako na državnom nivou tako i u samom Visokom. Jednu od reakcija koja je stigla na naš zvanični email prenosimo u cjelosti.

Da za Bošnjake postoji tračak nade, na Konveciji SDA, održanoj u petak (01.02.2013. god), potvrdio je naš sugrađanin i komšija AGIĆ SUAD. Veliki čovjek i humanista, patriota, beskompromisni borac za pravdu, istinu i poštenje, čovjek koji nema oraha u džepu, koji vjeruje i zna da samo Gospodar spušta i daje nafaku svojim robovima.

Samo takav može, zna i smije članu Predsjedništva, predsjedniku stranke, te ostaloj sviti uskogrudnih činovnika (o kojima je rahmetli Alije Izetbegović na Drugom kongresu SDA održanom u Sarajevu 1997. godine u mjesecu septembru, rekao sljedeće: „Nemojte dopustiti da Stranka dođe u ruke dvije vrste ljudi: činovnika i tijesnih i uskogrudnih ljudi. Ako se dogodi prvo, umjesto stranke imat ćemo samo organizaciju, puki mehanizam za očuvanje vlasti, lišen idejne sadržine. Ako se dogodi ovo drugo, Stranka će prestati biti ono što je bila i što je danas: veliki pokret bošnjačkog naroda širom planete. Ona će se postepeno pretvarati u sve manju grupu ljudi koja će tvrdoglavo nametati svoje ideje bez veze sa potrebama naroda i bez veze sa prostorom i vremenom u kojem živimo“) koji su okupirali stranku i, što je još bolnije, većinu državnih funkcija, kazati šta misli o njihovom dosadašnjem i budućem radu, kao i njihovim sposobnostima da bilo šta promjene u korist bošnjačkog naroda, a samim tim i države.

Ona apsolutna većina na Konveciji, koja je kao u doba najvećeg procvata komunizma bukvalno dovedena da samo verifikuje lične ambicije pojedinaca, pokazala je i potvrdila da nema znanja niti inteletkualnog kapaciteta da vodi bošnjački narod ka prosperitetu i stabilnosti.

Znam da u našoj BiH i Visokom postoje „Agići“ koji nažalost spavaju svoj zimski san, izmoreni, dokazujući ovom bošnjačkom puku na prave patriote, koji su državi uvijek davali a nikad uzimali. Međutim, ako misle dobro sebi, svojoj djeci i porodici, vrijeme je da se patriote počnu ponovo okupljati oko ideje koja se zove država, ali država u pravom smislu te riječi. Država u kojoj ćemo svi imati jednaka prava, država u kojoj će se cijeniti stručnost i znanje, a ne podobnost i pripadnost ovoj ili onoj političkoj opciji, država u kojoj ćemo moći slobodno iznijeti svoje mišljenje, a da za to ne snosimo konsekvence prilikom ostvarivanja Ustavom i drugim zakonima zagarantovanih prava, država u kojoj ćemo imati zdravstvenu zaštitu dostojnog čovjeka itd.

Ne smiju patriote dozvoliti da ih danas vode i predstavljaju ratni profiteri, pobjegulje, podrumaši i slični njima.