Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nacrt programa rada Vlade ZDK

altNa jučerašnjoj sjednici Vlade Zeničko dobojskog kantona /ZDK/, razmatran je i usvojen Nacrt programa rada Vlade za 2013. godinu koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.-Prioriteti ostaju isti kao i u prošloj godini,među kojima su važne aktivnosti u zakonodavnom,normativnom i praktičnom smislu koje treba da stvore uvjete da se život u ZDK odvija normalnim tokovima,izjavio je premijer,Fikret Plevljak. -Želimo da djelujemo u skladu sa realnim potrebama života a ne da radimo po administrativno-birokratskim određenjima bilo koga pa i Vlade.

-Okvirni plan rada Vlade za tekuću godinu bit će dopunjavan svim tačkama i pitanjima koje nam nametne realni život na području kantona,ukazao je Plevljak.

Među važnijim dokumentima koji su planirani za usvajanje,predsjednik Vlade ZDK je istakao Zakon o šumama i Zakon o javno-privatnoj inicijativi,koji bi trebao omogućiti početak i završetak niza projekata za unapređenje života građana Kantona.

-Pored toga predviđeno je i usvajanje podzakonskih akata u oblasti boračko-inalidske zaštite,kao rasprava o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Važniji dokumenti planirani su u u resorima rada i socijalne politike,privrede,poljoprivrede,obrazovanja,kao i prometa i komunikacija.

rtvze.ba/visoko.co.ba