Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ivo Ištuk novi trener Bosne

altU nastavak sezone 2012/2013. NK Bosna Visoko ulazi u prilično teškim finansijskim okolnostima, koje će rezultirati zaokretom kluba prema domaćim kadrovima, kako igračkim tako i na poziciji trenera. Naime, na posljednjoj sjednici Upravnog odbora analiziran je učinak ekipe u prethodnoj polusezoni, finansijsko stanje, kadrovska rješenja, te prijedlog mjera za proljetnu polusezonu. Analizirajući nastup ekipe u protekloj polusezoni, pored svih poteskoća koje su je pratile, uprava je zaključila da je ukupan pozitivan dojam pokvario domaći poraz u komšijskom derbiju sa Rudarom iz Kaknja, koji se naprosto nije smio desiti zbog dugogodišnjeg sportskog rivalstva sa komšijama iz Kaknja kao i zbog dobre posjete naših navijača.

U skladu sa smanjenjem troškova, uprava će se u narednom periodu zahvaliti nekim igračima te priliku dati domaćim i igračima iz juniorskog pogona. Također, jednoglasno je odlučeno da se na dosadašnjoj suradnji zahvali šefu Stručnog štaba Adnanu Fočiću, te da mu se isplate zaostale plaće i naknada za prijevoz za što je obezbjeđen novac.

Na mjestu šefa Stručnog štaba Adnana Fočića će naslijediti proslavljeni visočki trener Ivo Ištuk, s kojim je NK Bosna u ranijem periodu ostvarivala vrhunske rezultate.

Paralelno s tim, uprava radi na sanaciji svlačionica i iznalaženju finansijskih sredstava za isplatu zaostalih dugovanja prema igračima, kako bi novoizabrani šef stručnog štaba u što kraćem roku mogao izvršiti prozivku i započeti s pripremama za polusezonu.

U skladu s pomenutim aktivnostima, ovih dana bit ce obavljeni razgovori sa svima koji su zainteresovani da pomognu rad NK Bosna Visoko. Nadamo se da će nam u tome kao i do sada nesebično pomoći Općina Visoko sa načelnicom Amrom Babić na čelu, jer ipak je NK Bosna reprezentativni sportski kolektiv našeg grada.