Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izet Smajević vas poziva da putem njegovog “FB page-a” budete konstruktivni i izbjegnete jednoumlje

altIzet Smajević, nosilac liste sa prethodnih lokalnih izbora SBiH i aktuelni vijećnik u novom sazivu OV Visoko, svakim svojim narednim političkim potezom pokazuje kako nije odstupio od onoga što je obećavao u predizbornoj kampanji za razliku od većine drugih koji su implementacijom izbora ostvarili rezultat i ušli među 25 odabranih od kojih je većina odmah pristala na vazalski i vazelinski pristup i odnos spram pobjednika na lokalnim izborima. Iako je Vahid Hećo, predsjednik OS SBiH Visoko, odmah nakon izbora pristao da bude dijelom koalicije koju predvodi SDA, Izet Smajević se kao jedan od dva vijećnika SBiH iskazao kao neko ko neće igrati epizodnu ulogu i vrijeme u Velikoj sali Općine Visoko provoditi klimajući potvrdno glavom za ono sa čim se ne slaže. Nakon prvog kolegija OV Visoko ostat će upamćena njegova tako jednostavna izjava u kojoj je puno toga rečeno o aktuelnom novom sazivu vlasti u Visokom: Ja, nažalost, na Kolegiju vijeća nisam imao sagovornike kojima ovo mogu reći na način da oni to razumiju.

Realizovana osoba koja se ne prodaje za jedan tender niti za poziciju u nekoj od osnovnih škola ili možda za zaposlenje vlastitog djeteta u Općini, gospodin Smajević je napravio još jedan iskorak kao cilj ispunjavanja obećanog pred izbore. Naime, u cilju što bolje dvosmjerne komunikacije sa građanima Općine Visoko putem svog Facebook pagea Izet Smajević svakodnevno komunicira sa ljudima kojima je stalo da u Visokom ne vlada jednoumlje.

 

Svi Vi koji koristite društvenu mrežu Facebook imate link na FB page prof.dr. Izeta Smajevića u ovom članku, kao i na naslovnici naše stranice (ispod najčitanijih tekstova). Jednostavnim “lajkovanjem” stičete mogućnost ozbiljnije komunikacije sa vijećnikom Smajevićem i tako dodatno motivišete i sebe i druge da ozbiljnom i direktnom komunikacijom učestvujete u javnim raspravama o bitnim visočkim pitanjima kao što je to bio nedavno slučaj sa projektom toplifikacije. Nije važno da li se slažete ili ste protiv, bitno je da se uključite u diskusiju i da sa druge strane imate ozbiljnog i kompetentnog sagovornika spremnog na diskusiju, a da pri tome nije dio armije sitnomahalskih nedoraslih političkih diletanata koji dolaze i odlaze iz politike sa ciljem zapošljavanja sebe i svojih bližnjih u zgradi Općine Visoko.

Uključite se, diskutujte, iznosite svoj stav i mišljenje, nemojte dozvoliti da vas smatraju bezličnom maloumnom masom svake četiri godine u onih mjesec dana predizborne kampanje.