Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent – Bosna BH-Gas 36:37 (20:21)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 100. Sudije: Emir Memić i Stanislav Vujić (oba Visoko). Sedmerci: Bosna-Prevent 3(2), Bosna BH-Gas 5(4). Isključenja: Bosna-Prevent 8 min, Bosna BH-Gas 18 min.

BOSNA-PREVENT: Sirćo, Žiga, Pekić, Omanović, Skopljak 3, Vranac 10, Begić 2, Ahić 3, Mimić 5, Limo, Burić 3, Ahmetaš, Imamagić 1, Lončar, Travančić, Hrnjić, Balta 1, Gogić, Čabaravdić, Bećar 8. Trener: Edhem Sirćo.

BOSNA BH-GAS: Musa, Efendić, Lilić, Polić, Alibegović 1, Delić 3, Bečić 2, Zulfić 6, Memić, Korjenić 5, Hrbat 5, Davidović 1, Bračković 5, Perić 1, Jusufović 1, Burnazović 1, Dedajić, Terza 3, Halinković 2. Trener: Zuhdija Korkarić.

U drugoj prijateljskoj utakmici visočkih rukometaša je to već izgledalo nešto bolje i što je još važnije, ozbiljnije na terenu. Odbrana je opet bila slabiji dio tima, što se vidi po broju primljenih golova i na tome će se morati još puno raditi. Inače je utakmica bila puna tempa i mogla je Bosna-Prevent izboriti barem nerješeno, ali su primili gol pet sekundi prije kraja.  Polako se rješava i igračka križaljka, iako još uvijek nije sve jasno. Vratio se Balta, nastupio u ovoj utakmici i on će igrati za Bosnu u proljetnom dijelu sezone. Nastupio je i Bećar, a njegov status će biti poznat za dan ili dva. Nije opet bilo Hurema i njegov status je još uvijek nejasan, jer traži inozemni angažman, dok je izvjesno da u drugom dijelu sezone boje kluba neće braniti Antović i Memić. Naredna prijateljska utakmica će biti odigrana u subotu u Banjoj Luci protiv Borca, a u predigri tog susreta će snage odmjeriti i kadeti dva kluba.