Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mentorski program osnaživanja žena

altUdruženje „Damar omladine” obavještava sve građanke općine Visoko da se nastavlja od prošle godine započeta inicijativa mentoRING, koja je povezala 230 žena iz cijele Bosne i Hercegovine. MentoRING je inicijativa koja predstavlja novu vrstu društvenog angažmana žena i novu energiju u BiH. MentoRING je nastao iz želje da se skrene pažnja na činjenicu da se žene mogu izboriti za bolji položaj u društvu samo saradnjom i međusobnim pomaganjem. Inicijativa je počela spontano i bez ikakvih finansijskih sredstava.

Tokom 2012. godine mentoRING je povezao 115 uspješnih žena iz svijeta biznisa, politike, neprofitnog sektora, vlasti, medija itd. sa 115 mladih žena iz cijele BiH, željnih znanja i prilike za napredovanjem.

Oslanjajući se na prošlogodišnji uspjeh, te potaknuti velikim interesom i aktivnim angažmanom kako mentorica tako i korisnica, mentoRING u 2013. nastavlja sa radom.

Udruženje „Damar omladine” implemetira dva projekta vezano za osnaživanje žena:

1.       „Osnaživanje žena u ruralnim sredinama kroz podršku u poduzetništvu i demokratskim inicijativama”

2.        „Osnaživanje mladih žena za nadgledanje vladinih politika pri ostvarivanju ravnospravnosti spolova”

Ovim putem Udruženje „Damar omladine” poziva sve punoljetne žene iz cijele BiH koje žele priliku za učenje i napredak, kao i žene liderice (žene iz poslovnog sektora, vlasti, (ne)vladinog sektora, medija, obrazovanja itd) da se prijave za učešće u mentoRING-u 2013. do 15.2.2013. godine i priključe grupi na Facebooku pod nazivom „Najmoćnije žene BiH” (jer su žene najmoćnije kad su povezane) – sve informacije o načinu apliciranja i toku akcije biće dostupne putem spomenute Fabcebook grupe.

Organizator mentoRING-a je Centar za promociju civilnog društva, organizacija sa kojom je Udruženje „Damar omladine” u 2012. godini implementiralo projekat pod nazivom „Građani i lokalna vlast zajedno do boljih usluga”.

Prijavne obrasce i više informacija možete dobiti i javljanjem na e-mail zena@cpcd.ba, te brojeve telefona: 033 644 810; 611 798 i 611 834