Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ne namjeravamo odustati od pozivanja na odgovornost

Stanovnici Visokog svakim danom imaju sve više i više problema sa psima lutalicama u ovom gradu kojih je gotovo pa stotine.  S obzirom na zimu i vremenske prilike, psi su sve više agresivniji te je zabilježeno i nekoliko napada uglavnom na djecu koja u ovom gradu već odavno NISU SIGURNA.

Građani od straha djecu sve manje i manje puštaju na ulicu, a općina po tom pitanju ništa ne poduzima. Iako je prije nekoliko mjeseci ( da preciziram 07.03.2012.) općinski načelnik i nadležne službe općine Visoko, rekli da će taj problem biti rješen, međutim pomak nije napravljen.

Svjedoci smo nemara općinskih službi u rješavanju ovog problema. U javnosti se pokušava prikazati kako je za nastalu situaciju  „ KRIV ZAKON“  pokušavajući skrenuti fokus s istinskog uzroka nastanka problema, što je, u osnovi, neprovođenje zakona i neodgovornosti Općine, koja nije pokrenula proceduru za izgradnju skloništa u roku od godinu dana od donošenja Zakona. Smatramo da je takvo stanje nedopustivo, jer Općina kao organ izvršne vlasti nije u poziciji komentirati zakon, već ga je dužna provoditi u svrhu zaštite svojih građana prije svega, na način adekvatnog zbrinjavanja populacije pasa-lutalica. NEĆEMO ODUSTATI, NUDIMO RJEŠENJE…

“Ne namjeravamo odustati od pozivanja na odgovornost onih koji i dalje ne poduzimaju ništa da bi se ovaj gorući problem u Visokom riješio.