Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amir Čakić u Dohi potpisao za ekipu Al-Rayyan

U posljednje vrijeme jedine lijepe i pozitivne vijesti iz Visokog vezane su za visočke rukometaše od Faruka Vražalića čija je karijera u Španiji u usponu, preko juniorskog reprezentativca Enesa Sirće do vijesti koja danas dolazi iz Katara, tačnije iz Dohe gdje je Amir Čakić potpisao ugovor sa ekipom Al-Rayyan. O detaljima ugovora trenutno nemamo više informacija, ali je jasno da će rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je ponikao u RK Bosna Visoko, a zatim igrao za RK Bosna Sarajevo i RK Sloga Doboj sigurno narednih pola godine nositi dres ekipe Al-Rayyan.

Rukometni klub Al-Rayyan postoji od 1962 godine, a službeno je registrovan 1978.godine. Od značajnijih rezultata vrijedi istaći da su bili prvaci države 1978 i 1983 godine. Osvajači su Arab Club Handball Championship-a iz 2000-te godine. U Azijskoj ligi prvaka 2006 godine ostvarili su drugo mjesto, dok su 2011 godine učestvovali i u IHF Super Glob-u.

Možda je interesantno navesti da je za ovaj klub nastupao veliki broj igrača iz susjedne Hrvatske; Jakov Gojun, Marko Bagaric, Mirko Alilović, Marko Kopljar, Manuel Štrlek, Alen Toskic kao i dva Slovenca Dragan GajićDavid Špiler.

Potrebna licenca za angažman Amira Čakića je potpisana od strane Rukometnog Saveza BiH, ostalo je još da se riješe neke sitne administrativne stvari između dva Saveza.