Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Kaknju svečano otvoren odsjek za administraciju i podršku MUP-u

U Kaknju u novoj zgradi MUP-a, svečano je otvoren odsjek za admininstraciju i podršku te dio prostorija koje će prije konačnog završetka radova na izgradnji i pripreme objekta, koristiti policijski službenici. Svečanom otvaranju su prisustvovale brojne zvanice iz Zeničko-dobojskog kantona, kao i sam premijer Vlade ZDK Fikret Plevljak, Rifat Delić ministar unutrašnjih poslova ZDK i mnogi drugi.

Za Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i građane Kaknja je ovaj projekat veoma bitan i značajan i predstavlja potvrdu velikog truda i ulaganja s ciljem stvaranja boljih uslova za rad uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK. Vrhovni prioriteti Ministarstva su napori na kontinuiranom poboljšanju kadrovske strukture , edukacija službenika, adaptacija starih i izgradnja novih prostorija za rad i povećanje materijalno-tehničke opreme.

Gospodin Fikret Plevljak, premijer Vlade ZDK je istakao kako država, odnosno domovina u kojoj živimo, može biti jaka jedino ako su njene institucije jake, a upravo je jedna od tih institucija i policija.

„Naša je domovina u našim srcima. Našu domovinu brani naša država,državu jačamo obezbjeđivanje instuticijama a jedna od važnijih institucija je i naša policija. Obezbjeđujući im dobre uvijete, pomoći ćemo im da služe našim građanima i državi. Jako sam zadovoljan što danas otvaramo ovu lijepu i funkcionalnu zgradu i nadam se da ćemo je u što skorijem vremenu završiti do kraja kako bi policija u Kaknju ostvarila svoj dobar rad. Naši policajci zaslužuju i više od nas ostalih. Njihov posao i rezultati su pokazatelj toga. Želim da ovakve objekte otvaramo širom ZDK“ – istakao je u svom govoru premijer Plevljak.

kakanj-x.com/visoko.co.ba