Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nek ti je vječni rahmet Hare …

altNekako odmah poslije Novogodišnjeg turnira analizirajući sve viđeno sa Dariom Božićem kažem mu kako djeca koja su imala 10 godina i dolazila na prve turnire sada već imaju 19 godina i kako su punoljetni mladići te konstatujem kako je cijela jedna generacije tada djece, a sada momaka izrasla uz taj sportski događaj. Kaže meni Dario: “A ja svake godine gledam, koga više nema na turniru…”.

Svake od tih godina na našem turniru bio je i Haris Dizdarević. Ne može biti da niste znali Harisa. Prodavao je košpice, lizala, cigarete, sve što je išlo uz to i uvijek za stolom odmah do glavnog ulaza u KSC “Mladost”. Haris Dizdarević je bio sportska legenda Visokog u navijačkom smislu, pratio je sve visočke klubove i bio veliki navijač NK Bosna, RK Bosna, FK Zanatlija, FK Stari Grad … Ali više od svega bio je poznat po svojoj prijeratnoj ljubavi prema Crvenoj Zvezdi.

Vidio sam jutrošnji izvještaj iz MUP-a na nekim portalima.

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros u 2.34 minute na magistralnom putu M-4 Tuzla- Doboj u naselju Berkovica kod Lukavca smrtno je stradao muškarac. Nezvanično saznajemo da je muškarac iz Visokog, 48-godišnji H. D., poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu Tuzla-Doboj, u naselju Berkovići kod Lukavca. Njega je oko 02,30 sati automobilom ‘Audi 80′ udario Z. C., 25-godišnji vozač iz Sižja kod Lukavca. Muškarac iz Visokog, koji je bio invalid, preminuo je na mjestu nesreće.
 
altU poslijepodnevim satima pojavila se informacija da se radi o Harisu Dizdareviću, članu i Green Boys-a i Demona i Delija, redovnom posjetiocu Visoko.co.ba i čovjeku koji je ostavio bezbroj komentara ispod tekstova koji su se ticali sporta i visočkih klubova na našem sajtu. Pokušali smo provjeriti informaciju u Gradskim grobljima, pa kod prvih komšija i rodbine. Sve je bilo bezuspješno. Tek kasno uveče dobili smo potvrdu ove tužne vijesti iz Gradskih grobalja Visoko.
 
Haris Dizdarević je bio veliki Visočanin, čovjek koji je volio Visoko, visočki sport i sve visočko. Zasigurno ovaj grad je izgubio još jedno od svojih obilježja, falit će uvijek nasmijani Haris sa svojim sportskim komentarima na početku poštanske ulice.
 
Nek ti je vječni rahmet Hare …