Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Plevljak razgovarao sa Ramović Smailom, direktorom “MANN+HUMMEL BA”

Sjedište ZDK posjetio je Smail Ramović, direktor “MANN+HUMMEL BA” d.d. Tešanj gdje je razgovarao sa premijerom Fikretom Plevljakom o organizaciji predstavljanja ovog tešanjskog proizvođača filtera i komponenti za automobilsku industriju u svim većim gradovima BiH.

U okviru privređivanja “MANN+HUMMEL BA”, partnerske firme godišnje realiziraju oko 10 miliona KM prometa, 2 miliona KM u prijevozu, ostvari se 1,5 milion KM u potrošnji energije, te se uspostavljaju novi kooperantski odnosi.

-Bitna nam je podrška Vlade ZDK jer, kao firma koja izvozi 97,5%, želimo potencijalnim kupcima prezentirati, prije svega, naš proizvodni program, a potom  naša iskustva u odnosima sa lokalnom zajednicom i Zeničko- dobojskim kantonom, te našu grupaciju. Prezentaciju planiramo raditi u Bihaću, Banjoj Luci, Bijeljini, Brčkom, Tuzli, Sarajevu, Goraždu, Mostaru, Livnu i Trebinju, a sve bi započeli u utorak, 29. januara u Zenici, uz učešće i Vlade ZDK, istakao je direktor Ramović.

Inače, “MANN+HUMMEL BA” d.d. Tešanj je za 2013. godinu postavio veoma ambiciozan plan koji predviđa ukupni rast 30%. Pripremljeno je i nekoliko projekata dislociranja proizvodnje iz Njemačke u Tešanj sa novim godišnjim prometom 7,5 miliona eura. U planu je izgradnja centralnog logističkog centra i proizvodne hale u Jelahu, na površini 26 000 kvadratnih metara.

Premijer Plevljak je istakao da će “MANN+HUMMEL BA” biti upućen poziv za učešće na susretu privrednih subjekata u petak, 18. januara u Zenici, u organizaciji Vlade ZDK i USAID-a. Otvoreni dijalog sa 25 do 30 privrednih subjekata sa domaćim i inozemnim kapitalom bi trebao dati odgovor na temu “Kako pravni sektor može pomoći u stvaranju boljeg ambijenta za privređivanje i strana ulaganja”.