Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

AS GROUP uspješno implementirao softversko rješenje za upravljanje preduzećem, Microsoft Dynamics NAV

AS GROUP od danas starta sa korištenjem  i potpunom sistemskom primjenom poslovnog softvera Microsoft Dynamics NAV, rješenja za upravljanje preduzećima.

Projekat implementacije Microsoft Dynamics NAV trajao je godinu dana i proveden je u saradnji sa BBS d.o.o. iz Sarajeva. Ubuduće će AS d.o.o., Vispak d.d., Napredak d.d., Fortitudo d.o.o. i Vemal d.o.o., biti uključeni u ovo sistemsko rješenje koje će u mnogome unaprijediti upravljanje poslovanjem na nivou cijele Grupacije.

„Donijeli smo ispravnu odluku kada smo prije godinu dana odabrali brand-name rješenje. Već u samom procesu implementacije uvjerili smo se u brzu prilagodbu sistema na tržišne uvjete, tačne i ažurne podatke, neophodne  za  ispravne menadžerske odluke, ali i u jednostavno korištenje,  veliku fleksibilnost, te   jednostavnu integraciju sa specifičnim rješenjima za pojedine industrijske grane”, kazao je povodom početka primjene novog poslovnog softvera Rusmir Hrvić, član Uprave AS GROUP. On je dodao kako vjeruje da će Microsoft Dynamics NAV unaprijediti sinergiju koju stvaraju komapanije AS GROUP, a koja danas zapošljava 1.200 radnika i to u tri divizije: trgovini, proizvodnji hrane i tekstilnoj industriji.

Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Microsoft Business Solutions – Navision) je poslovna aplikacija razvijana od strane Microsoft-a i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda. Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima koji se u određenom poslovnom subjektu mogu susresti. Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava efikasnu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis itd., kako bi se poslovanje učinilo maksimalno uspješnim.