Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Ekipa SAS Tehnic osvajač Novogodišnjeg turnira u malom nogometu Memorijal Midhat Ahić

altZavršen je Novogodišnji turnir u malom nogometu “Memorijal Midhat Ahić”. U finalnoj utakmici ekipa SAS Tehnica je opravdala ulogu favorita i lakše od očekivanog savladala Doktore Čarobnjake rezultatom 6:2. Ali krenimo redom…
U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Doktori Čarobnjaci i Sofić B. polje. Obje ekipe su sastavljene od izvrsnih igrača, a da je to zaista tako pokazali su i na parketu KSC Mladost. Odmah u prvom poluvremenu Sofić B. polje dolazi do, kako se tada činilo, visokog vodstva od 2:0. Međutim Čarobnjaci opravdaju svoje ime tako što se čarobno vraćaju u utakmicu, izjednačuju na 2:2, a onda čak i preokreću za pobjedu i konačnih 3:2 te prolaz u finale.
U drugoj utakmici polufinala činilo se da će ekipa SAS Tehnica, pogotovo obzirom da su bili u punom sastavu, doći do lagane pobjede. Ali nisu tako mislili i igrači Sarajevo Osiguranja. Čvrstom igrom dugo su održavali neriješen rezultat 0:0 u prvom poluvremenu. Međutim odmah početkom drugog SAS Tehnic dolazi do vodstva 1:0, ali i Sarajevo Osiguranje par minuta poslije izjednačuje na 1:1. Kada se činilo da ćemo gledati penale, par minuta prije kraja SAS Tehnic postiže i drugi gol te do kraja čuvaju taj rezultat. Utakmica je završena rezultatom 2:1, a to je značila da imamo reprizu finala od prošle godine.
Poslije utakmica polufinala gledaoci u dvorani KSC Mladost imali su priliku po prvi put ove godine gledati i finale Novogodišnjeg turnira za mlađe uzraste. U finalu su se sastali dječaci škole fudbala NK Bosna i BIOS, škole fudbala iz Ilijaša. Rezultatom 2:1 slavila je ekipa BIOS-a i tako postala prva ekipa koja je osvojila ovaj turnir, a koji bi trebao postati tradicija narednih godina. Dodijeljene su i priznanja za najbolje pojedince turnira: najbolji golman Emir Muizaferija, ŠF Centrosport, najbolji strijelac Matoruga Faris i priznanje za najboljeg igrača turnira osvojio je Alija Karišik, BIOS. Spomenimo i to da je treće mjesto na ovom turniru osvojila ŠF Centrosport.
Do utakmice za treće mjesto gledatelje su zabavljali dječaci i djevojčice iz Taekwondo akademije Bosna Visoko sa svojim show programom, a da su imali šta za pokazati dokaz su mnogobrojni i dugotrajni aplauzi publike u dvorani.
Utakmicu za treće mjesto igrali su ekipe gubitnice iz polufinala. Vjerovatno je i jednim i drugim cilj i želja ipak bilo finale, tako da su u utakmicu za treće mjesto ušli možda ipak sa malo manje žara i motiva. Sarajevo Osiguranje je u toj utakmici slavilo ubjedljivu pobjedu nad Sofić B. polje od 5:0, i tako osvojilo treće mjesto na turniru.
U finalu smo imali iste ekipe kao i prošle godine, a ispostavilo se da imamo i istog pobjednika – Sas Tehnic (prošle godine nastupali i osvojili turnir pod imenom Kladionice Remi BH Play) i pobjednik, te su tako i odbranili naslov najboljih na turniru. Prepuna dvorana KSC Mladost je očekivala tešku i neizvjesnu utakmicu. Da to ne bude tako pobrinuo se Zajko Zeba koji je sa svoja dva gola ubrzo nakon početka utakmice doveo svoju ekipu, SAS Tehnica, u vodstvo od 2:0. Iskusna i uigrana ekipa nije dozvolila sebi da ispusti ovo vodstvo, te ga do kraja utakmice još samo više povećavaju izvanrednim i prelijepim golovima. Rezultatom je na kraju glasio SAS Tehnic 6 Doktori Čarobnjaci 2.
U poluvremenu utakmice dodijeljene su nagrade za najbolje pojedince, i to:
– najbolji golman – Semir Bukvić, ekipa Doktori Čarobnjaci,
– najbolji strijelac – Nermin Jamak, Doktori Čarobnjaci,
– najbolji igrač – Emir Bunar, SAS Tehnic,
– posebna nagrada za legendu bh nogometa Aliji Hadžiosmanoviću – Braci,
– najbolji potez turnira – Dženan Čeligija, SAS Tehnic,
– nagrada Memorijal Midhat Ahić – Fudbalski klub Gračanica.

Na kraju samog finala uručene su i nagrade za najbolje tri ekipe turnira, a nagrade su uručili specijalni gosti turnira: Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH, Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

http://www.youtube.com/watch?v=1OarZT4zy28
Samom dodjelom nagrada i zvanično je završen ovogodišnji Memorijal Midhat Ahić, a vjerujemo kako je i ove godine ispunio očekivanja, a dokaz za to su bile prepune tribine svih pet dana takmičenja. Evo svih rezultata posljednjeg dana turnira Memorijal Midhat Ahić:

Polufinale 23-12-2012 18:00 DOKTORI ČAROBNJACI 3 : 2 SOFIĆ B.POLJE
23-12-2012 18:45 SAS TEHNIC 2 : 1 SARAJEVO OSIGURANJE

Utakmica za treće mjesto 23-12-2012 21:00 SARAJEVO OSIGURANJE 5 : 0 SOFIĆ B.POLJE

Finale 23-12-2012 22:00 SAS TEHNIC 6 : 2 DOKTORI ČAROBNJACI

{joomplucat:797 limit=40|columns=4}