Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zoster, Uncle Sen, MC Mido, Puls 20.00h, ulaz besplatan

Grupe Zoster nakon tri godine ponovo dolazi u Visoko, Prevent u saradnji sa Udruženjem građana “Damar Omladine” poklanja Visokom koncert koji će se desiti u diskoteci “Puls” sutra (subota) sa početkom u 20.00 sati. Bit će ovo prilika da Zoster Visočanima predstavi i promoviše svoj novi album “Imači kada” objavljen tačno prije godinu dana. Uz Zoster, a za potpuno i idealnu subotu u Visokom pobrinut će se i Zosterovi gosti na ovom koncertu, domaće snage Uncle Sen & MC Mido. Iz Preventa i Damara Omladine su se potrudili da ovo bude zaista poseban događaj i tim povodom razglas, rasvjeta i kompletna oprema u Pulsu se montira još danas. Podsjećamo u proteklom periodu enterijer Pulsa je malo promijenio izgled ali će uz pomoć firme Bato za ovu priliku dobiti sve elemente kluba za svirke ove vrste muzike.

“Incijativa Preventa da organizuje ovakav koncert ima za cilj osvježiti kulturna dešavanja u Visokom i doprinijeti afirmaciji lokalnih bendova. Afinitet Visočana prema urbanoj kulturi je uvijek bio evidentan te smo se odlučili da im poklonimo jedan takav događaj koji će okupiti mlade ljude a loklanim muzičarima u razvoju dati šansu da pokažu svoj kvaliete pred domaćom publikom. Zoster će nam predstaviti svoj novi album “Imači kada” a kao predgrupe nastupaju Uncle Sen & MC Mido. Očekujemo dobru zabavu i puno pozitivne energije. Još jednom žeim ponoviti da je ulaz je besplatan i pozvati sve fanove grupe Zoster da sutra dođu na koncert u diskoteku Puls u 20:00.” – istakla je Aida Salkić zadužena za korporativne komunikacije u kompaniji Prevent

Članovi Zostera u Visoko stižu sutra u 12.00 sati. U 13.00h planiran je obilazak i upoznavanje sa radom kompanije Prevent. Nakon toga slijedi press konferencija u 13.30h, a zatim u ručak u nacionalnom restoranu “Avlija”. Kafa poslije ručka je u “Damaru Omladine”, a onda i tonska proba pred koncert koji će nadamo se u svima nama probuditi ono nešto Visočko i drugačije od nakaradnih stvari koje nam nude i nameću i sa čime nas žele identificirati, a što nikad nije bilo obilježje ovog grada.