Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potrebni smo porodici Dugalić

Porodici Mufida Dugalića nastanjenog u Donjoj Zimči br. 6, u općini Visoko potrebna je naša pomoć. Mufid i njegova žena Hajrija su nezaposleni i žive kao postanari sa dvoje djece u neuslovnoj kući koja je bez priključka na vodovodnu mrežu. Mufid je započeo graditi kuću, ali zbog nedostatka materijalnih sredstava nikad nije uspio da je dovrši. Jedini prihodi porodice Dugalić je dječiji doplatak koji iznosi oko 20 KM na mjesec za oboje djece. Zbog posljedica rata i zbog neodgovarajućih uslova življenja Mufid je preživio i srčani udar te je takođe srčani bolesnik oštećenog vida. Njegova supruga je zbog prevelike vlage u prostoriji u kojoj borave dobila hronični bronhitis. Na svu sreću pored svih problema, narušenog zdravlja i neimaštine njihova djeca Faruk i Nedžma su vrlodobri učenici primjerenog vladanja i primjerenog kućnog odgoja.

“Zadovoljstvo mi je što akciju uspješno privodimo kraju u obezbjeđivanju krova nad glavom porodici Dugalić iz Zimče. Zahvaljujem se svima onim koji su pomogli na bilo koji način, a posebno gospodinu Refiku Kurgašu koji je na telefonski poziv jedne naše aktivistkinje preuzeo na sebe glavni dio brige za zbrinjavanje ugrožene porodice Dugalić. Akcija je i dalje u tijeku i unaprijed se zahvaljujemo svima onima koji na bilo koji način pomognu. Najveća pomoć za porodicu bi svakako bilo zaposlenje Mufida. Ovo je samo još jedan dokaz da i obični ljudi velikog srca skupa mogu mnogo više – istakla je Pupa Vehabović kao članica skupine koja je pokrenula cijelu akciju za pomoć porodici Dugalić.

Molimo svakog ko je u mogućnost pomoći ovoj porodici kako u prehrambenim artiklima ili u novčanim prilozima da im se obrati putem telefona na broj: 062/259-162 ili da izvrši uplate na dole navedene račune.

Uplate u KM (unutar BiH) uz naznaku za pomoć porodici Dugalić možete izvršiti na:

Dugalić Mufid

Topuzovo polje bb, 71300 Visoko

Br računa: 199 047 0073020678

Inostranstvo:

Sparkasse Bank dd Sarajevo – filijala Visoko,

swift: ABSBBA22,

IBAN: BA39 1990 4700 7302 0678