Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kemal Ćesa u selekciji najboljih igrača Prve lige Federacije

 

Nakon što je u anketi Nogometnog saveza Federacije BiH u kojoj je učestvovalo više od 2.500 posjetilaca web portala NS FBiH, večina glasača, preko 50% izabrala igrača NK “Bosna” Visoko Kemala Ćesu za najboljeg igrača Prve lige FBiH za mjesec oktobar, uslijedilo je novo priznanje ovom talentovanom i vrijednom nogometašu.
Naime, dobre igre Kemala Ćese za NK Bosna u povratničkoj sezoni u Prvu ligu Federacije BiH u kojoj je nerijetko ponio epitet igrača utakmice a svojim golovima i asistencijama donio vrlo važne bodove svom timu, nisu prošle neopaženo u očima struke i rukovodstva Nogometnog saveza Federacije BiH, tako je Kemal Ćesa dobio poziv, u selekciju najboljih igrača Prve lige Federacije, za utakmicu koja se igrala povodom obilježavanja 90 godina postojanja NK “Zvijezda” u Gradačcu a koja je završena prijateljskim rezultatom NK Zvijezda 2:2 Reprezentacija FBiH.
Prilikom odigravanja ovog revijalnog susreta, Eldin Baković, generalni sekretar NS F BiH, uručio je diplomu i prigodne poklone Kemalu Ćesi kao najboljem igraču Prve lige Federacije BiH za mjesec oktobar. Inače Kemal Ćesa je nogometaš rođen 1989 godine, što je jedna od najtalentiranijih generacija NK Bosna posljednjih godina.
U posljednjoj polusezoni Prve lige Federacije BiH odigrao je 13 od 15 utakmica od kojih je započeo 10 a ušao u 3 meča što je ukupno 898 minuta ili 69,08 minuta po utakmici. Postigao je 2 golam asistirao za nekoliko, a dobio je ukupno 5 žutih kartona.
Nabrojane statistike stavljaju ga na mjesto drugog najkorisnijeg igrača prema statistikama, odmah iza Armina Arnauta, a 62 mjesto na tabeli od 426 igrača Prve lige Federacije BiH, kao i gore nabrojane nagrade daju nam puno pravo da ga proglasimo i najboljim igračem NK Bosna u ovoj polusezoni.
Ostaje nada da če Kemal Česa do kraja sezone napraviti još bolje rezultate i zadržati naš klub u gornjem dijelu tabele.
(Adis Dado Hajlovac)