Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U nedjelju drugo polufinalno veče Muzičke (R)evolucije

altNakon održanog I polufinalnog kruga Muzičke (R)evolucije , 18. novembra u prostorijama Udruženja „Damar omladine”, gdje su kandidati uspješno prezentovali svoje umijeće pred velikim brojem posjetitelja, zbog kvalitetnih nastupa mladih pjevača, ali i zbog velikog odziva Vas draga publiko, ponosno najavljujemo da će u nedjelju, 25. Novembra u 19:00 sati, biti održano finale prije finala, tj. II polufinale ovog takmičenja.

Publika koja je prisustvovala I polufinalnoj večeri je, zajedno sa žirijem, učestvovala u odabiru 6 kandidata koji će se naći u II polufinalu. Prema glasovima publike i žirija u II polufinalnoj večeri nastupit će sljedeći kandidati:

1. Melisa Lepić;
2. Lamija Zukić;
3. Emir Neradin;
4. Eldar Hadžiomerović;
5. Selmedin Omerhodžić;
6. Faris Pinjo.

Još jednom podsjećamo kandidate koji su prošli u II polufinalni krug takmičenja da dostave dvije numere koje će izvesti u nedjelju, najkasnije do četvrtka 22. novembra, u prostorije „Damara omladine”.

Također, obavještavamo takmičare da su obavezni doći u nedjelju u 17.30, kako bi se obavile pripreme za takmičenje.

Naglašavamo da je jedna od parola Muzičke (R)evolucije i podizanje svijesti o kvalitetnoj muzici i istinskim muzičkim vrijednostima, što podrazumijeva izostavljanje TURBOFOLK muzike iz repertoara učesnika.

Pozivamo mlade da svojim dolaskom podrže navedene kandidate, direktno učestvuju u glasanju i uživaju u izvedbama svojih prijatelja.