Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sastanak načelnice s predstavnicima javnih ustanova Visokog

altNačelnica Amra Babić nastavila je sa sastancima s predstavnicima javnog sektora Visokog, te je tako u Velikoj sali Općine danas upriličen i prvi sastanak sa direktorima i predstavnicima  javnih ustanova u našem gradu.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktori, predsjednici i članovi nadzornih i upravnih odbora sljedećih ustanova: Dom zdravlja sa poliklinikom, Zavičajni muzej Visoko, Centar za socijalni rad, JU za predškolski odgoj i obrazovanje, JU Gradska biblioteka, KSC Mladost i Centar za kulturu i edukaciju (Gradsko kino). Svi prisutni su, osim predstavljanja, u kratkim crtama iznijeli stanje i probleme u ustanovama koje predstavljaju.

Načelnica je prisutnim predstavnicima naglasila da imaju obavezu prema građanima da svoju funkciju obavljaju tako da građani prepoznaju da se u ovim ustanovama nešto radi u korist građana.

alt –  Smatram da je javni sektor jako važan, jer koliko je javni sektor spreman da pruži usluge građanima toliko je dobra lokalna vlast. Dosadašnje odnose i probleme ne želim da komentiram, želim ove odnose da postavim na jednu drugačiju osnovu. Stoga smo danas i organizirali ovaj sastanak, a zajednički zaključak je da direktori i članovi nadzornih i upravnih odbora u roku od trideset dana naprave programe rada za narednu godinu, da naprave finansijske planove i utvrde strateške pravce razvoja, tako da u 2013. godinu uđemo spremniji nego što smo dosad. Ovo je i prilika da se naprave i zahtjevi prema budžetu Općine, ali i kantonalnom, ali zašto ne i prema federalnom budžetu – zaključila je načelnica Amra Babić.