Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promocija knjige Beskrajna svjetlost – Muhammed, a.s.

altKnjiga Beskrajna svjetlost–Muhammed,a.s., autora M. Fethullaha GULENA bit će promovirana 19.  novembra  2012. godine,  sa početkom u 17.30 u prostorijama Medrese „Osman ef. Redžović” (amfiteatar), a promotori će biti:

–  sarajevski muftija mr. Husein ef. Smajić

–  hfz. prof. dr. Safvet Halilović

–  mr. Mustafa Prljača

Moderator promocije i domaćin je Ibrahim ef. Hadžić.

Za knjigu Beskrajna svjetlost – Muhammed,a.s., autora M. Fethullaha GULENA, možemo slobodno reći  da na najljepši način govori o svim aspektima života Poslanika, s.a.v.s., i da ljudska srca ispunjava ljubavlju prema njemu. Modernom čovjeku nudi rješenja za probleme na vjerskom, sociološkom, psihološkom i ekonomskom planu, te u okviru opisanih dešavanja iz perioda Objave, u  njihov epicentar postavlja upravo Poslanika, s.a.v.s., stavljajući akcenat na iznimni fetanet i mudrost Najboljeg među ljudima. Riječ je o djelu koje je prevedeno na više od 30 jezika i koje se koristi kao školski udžbenik u obrazovnim institucijama širom svijeta, uključujući i Univerzitetel- Ezher.

Kako bismo ovu knjigu približili domaćem čitateljstvu i na neki način, govoreći o životu Poslanika, s.a.v.s., pružili adekvatan odgovor na sve prljave napade i provokacije koje su u zadnje vrijeme usmjerene prema muslimanima i njihovom voljenom Poslaniku, s.a.v.s.,izdavački centar Rijaseta IZ u BiH „El-Kalem” i izdavačka kuća „Hikmet”,u saradnji s lokalnim muftijstvima i medžlisima IZ,organizuju seriju promotivnih večeri širom Bosne i Hercegovine.

U to ime, u proteklom periodu smo organizovali promocije u Tuzli, Goraždu, Travniku i Zenici, a promotori su, među ostalima, bili prof. dr. EnesKarić, prof. dr. Ismet Bušatlić, prof. dr. Džemaludin Latić, prof.dr. Zuhdija Adilović, doc.dr. Zuhdija Hasanović, mr. Muharem ef. Omerdić, muftija Nusret Avdibegović…